19.1 C
Athens

Η Μαρσέιγ ξέσπασε για τις ποινές στο επεισοδιακό ντέρμπι με τη Νις

Αργά το βράδυ της Τετάρτης (8/9) η Μαρσέιγ ενημερώθηκε πως η αναμέτρηση με της Νις θα επαναληφθεί, όπως αποφάσισε η Πειθαρχική Επιτροπή της Γαλλικής ποδοσφαιρικής Αρχής, ενώ οι Ντιμίτρι Παγιέ και Άλβαρο Γκονσάλες από τους Φωκαείς τιμωρούνται με μία και δύο αγωνιστικές αντίστοιχα.

Η Μαρσέιγ εξέδωσε ανακοίνωση την Πέμπτη (9/9) μέσω της οποίας εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για το γεγονός πως δεν τιμωρήθηκαν παραδειγματικά και με αποφασιστικότητα οι δράστες που φέρουν ευθύνη για τη διακοπή του παιχνιδιού και την επίθεση στους ποδοσφαιριστές του γαλλικού συλλόγου.

https://athlosnews.gr/nis-marseig-epanalipsi-tou-mats-se-oudetero-gipedo-2-stous-gipedouchous-kai-kabana-se-alvaro-kai-pagie/

«Οι ποδοσφαιρικές αρχές είχαν την ιστορική ευκαιρία να δώσουν το παράδειγμα. Αυτές οι τιμωρίες δεν δείχνουν να λογαριάζουν το επιβλαβές κλίμα στην αναμέτρηση κατά τη διάρκεια της οποίας η ασφάλεια δεν ήταν εγγυημένη, όπως αναγνωρίστηκε κατά τη διάρκεια των ακροάσεων. Θα ήθελα να χαιρετήσω την απόφαση του διαιτητή της αναμέτρησης που δεν άλλαξε ποτέ την απόφαση του, λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο που διέτρεξαν οι παίκτες στο γήπεδο, την επιθυμία του να μη συνεχιστεί η αναμέτρηση.

Οι παίκτες που θα πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης ήταν τα θύματα εκείνο το βράδυ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το να τους τιμωρείς μοιάζει με εύκολη λύση. Ως πρόεδρος της Μαρσέιγ, η επιθυμία που πάντα ήταν και θα είναι να διατηρήσω την ασφάλεια όλων των παικτών στο ποδόσφαιρο», ανέφερε στη δήλωση του ο Πάμπλο Λονγκόρια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς