19.7 C
Athens

Φαν΄τ Σιπ: Η Εθνική χτίζεται, ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή

Υπομονή ζήτησε από τους Έλληνες φιλάθλους ο Τζον Φαν΄τ Σιπ μετά την πρώτη νίκη της Εθνικής ομάδας στον 2ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ με αντίπαλο τη Σουηδία.

Ο Ολλανδός τεχνικός επικεντρώθηκε στην εξέλιξη της ομάδας, εστιάζοντας στο ότι βρίσκεται ακόμα σε στάδιο χτισίματος, αντιμετωπίζοντας σύνολα που παραμένουν χρόνια σε υψηλό επίπεδο.

«Νομίζω ότι ο κόσμος είναι ανυπόμονος με την ομάδα. Είναι μία ομάδα στην οποία πρέπει να πιστεύουν. Δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε με το 1-1 στο 92΄. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα, δεν βλέπουμε πολλούς Έλληνες παίκτες στις μεγάλες ομάδες, επίσης άργησε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει», σχολίασε ο Φαν΄τ Σιπ και πρόσθεσε.

«Ξέρω ότι έχουμε πολλούς τραυματίες. Είδαμε να τραυματίζονται οι Γαλανόπουλος, Κουρμπέλης, Μασούρας, Πέλκας και Μπακάκης. Τώρα έχουμε 5-6 άλλους παίκτες, αγωνίζονται, είναι μαχητές, ήταν εκεί κόντρα στη Σουηδία και στο Κόσοβο. Θέλουμε να πάμε στο Παγκόσμιο αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι αντιμετωπίζουμε μεγάλες ομάδες, που βρίσκονται χρόνια σε υψηλό επίπεδο. Εμείς χτίζουμε την ομάδα, την εξελίσσουμε και αυτό είναι το σημαντικό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος», συνέχισε και συμπλήρωσε: «Δεν θέλω να θυμώσουν οι οπαδοί τους Ολυμπιακού επειδή προηγουμένως ξέχασα να αναφέρω τον Φορτούνη στους τραυματίες».

Όσο για την κίνηση του Μπακασέτα να μαζέψει τους συμπαίκτες του και να πανηγυρίσουν όλοι μαζί στον πάγκο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε: «Δείχνει ότι είμαστε ένα, είμαστε όλοι μαζί, πιστεύουμε ο ένας στον άλλον. Πιστεύουμε σ΄ αυτούς και αυτοί σ’ εμάς. Είναι σημαντικό για την ενέργεια στο παιχνίδι. Τα αποτελέσματα είναι σημαντικά, αλλά δε δείχνουν ακριβώς πάντα τι επικρατεί στην ομάδα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς