21.7 C
Athens

Ένα ήσυχο κυριακάτικο βραδάκι…

Πραξικόπημα στη Γουινέα, ντους της αστυνομίας στον αγώνα Βραζιλία – Αργεντινή, το τουρνουά μπάσκετ του Ολυμπιακού και η ισοφάριση του Κοσόβου στα τελευταία λεπτά, συνέθεσαν ένα Κυριακάτικο βράδυ στο οποίο το μόνο που έλειπε ήταν να εκραγεί το Ηφαίστειο της Σαντορίνης…

Το έχει φαίνεται η μοίρα μας εμάς των αθλητικογράφων να νομίζουμε ότι όλα βαίνουν καλώς και ξαφνικά να γκρεμίζεται το σύμπαν. Η Κυριακή 5/9 ήταν μια από αυτές τις μέρες.

Ενώ η ροή των ειδήσεων ήταν φυσιολογική, ξαφνικά έγινε το κλικ και τα πάντα ανατράπηκαν! Αρχικά το πρώτο σοκ ήρθε από τη Γουινέα. Εκεί όπου βρίσκονται τρεις διεθνείς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού προκειμένου να αγωνιστούν κόντρα στο Μαρόκο.

Ο στρατός όμως είχε άλλη άποψη, έκανε πραξικόπημα και κάπως έτσι το ματς αναβλήθηκε και οι ποδοσφαιριστές της χώρας εγκλωβίστηκαν, αφού τα σύνορα έχουν κλείσει…

Λίγη ώρα αργότερα η Βραζιλία πήρε τη σκυτάλη, μετά την απόφαση των Αρχών να μπουκάρουν στο γήπεδο με όπλα, προκειμένου να συλλάβουν τέσσερις ποδοσφαιριστές της Αργεντινής που είχαν προσέλθει παράνομα στη χώρα του καφέ.

Τραγελαφικές καταστάσεις… Οι ποδοσφαιριστές αντιστάθηκαν, ο αγώνας οδηγήθηκε σε διακοπή και ο Μέσι χαρακτήρισε τσίρκο την όλη κατάσταση. Και δικαιολογημένα, αφού οι Βραζιλιάνοι για έναν ανεξήγητο λόγο δεν έδρασαν όσο η αποστολή ήταν στο ξενοδοχείο, αλλά περίμεναν να μπουν οι ομάδες στο γήπεδο προκειμένου να συλλάβουν τους ποδοσφαιριστές της Αργεντινής Εμιλιάνο Μαρτίνεθ, Εμιλιάνο Μπουέντια (Άστον Βίλα), Κριστιάν Ρομέρο και Τζιοβάνι Λο Σέλσο (Τότεναμ), που είχαν εισέλθει παράνομα.

Μέσα σε όλα αυτά, ήρθε το γκολ του Κόσοβου στο 93′, με την εθνική να ισοφαρίζεται και να χάνει κάθε ελπίδας πρόκρισης στο Μουντιάλ. Υπαίτιος για την κηδεία ήταν ο Μουρίτσι, ο οποίος μας υπενθύμισε ότι κανένας αγώνας δεν τελειώνει πριν το τελευταίο σφύριγμα. Η Ελλάδα έφαγε ένα ακόμα χαστούκι και πλέον ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει πρόωρα μια ακόμα διοργάνωση, αφού για μια ακόμα φορά δεν έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα για τέτοιους αγώνες.

Οι εξελίξεις επισκίασαν τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μονακό, ο οποίος ήταν και το πρώτο φετινό δυνατό τεστ των Πειραιωτών. Oι Πειραιώτες κατέκτησαν το τουρνουά που διοργάνωσαν στο ΣΕΦ, δείχνοντας καλά στοιχεία, με τους Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ να ξεχωρίζουν.

Μπορεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας να έμεινε ικανοποιημένος από όσα είδε, ωστόσο το ματς δεν έκλεψε την παράσταση από την ειδησεογραφία της Κυριακής, η οποία ήταν έντονη.

Όπως σας γράψαμε και στον πρόλογο, οκ, δεν έσκασε και το Ηφαίστειο της Σαντορίνης. Ήταν όμως το μόνο που δεν έγινε, σε μια μέρα γεμάτη με έντονα συναισθήματα και εξελίξεις που δίνουν την πικάντικη γεύση της ειδησεογραφίας…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς