15 C
Athens

Προκριματικά Μουντιάλ: Πολύτιμο τρίποντο για την Ουρουγουάη, συνέχισαν με γκέλες Κολομβία και Χιλή (vids)

Σε μία αγωνιστική που στιγματίστηκε από την «μπούκα» της αστυνομίας και τα τραγελαφικά επεισόδια με αφορμή τα πρωτόκολλα του κορωνοϊού στο Superclassico της Βραζιλίας με την Αργεντινή, η Ουρουγουάη βγήκε η μεγάλη κερδισμένη στη ζώνη των προκριματικών της Λατινικής Αμερικής, καθώς επικράτησε με 4-2 της Βολιβίας και «σκαρφάλωσε» προσωρινά στην 4η θέση, αφήνοντας πίσω της την Κολομβία και τη Χιλή, που σκόνταψαν και πλέον… τρέχουν να προλάβουν.

Η παρέα του Λουίς Σουάρες δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στην αδύναμη Βολιβία και με 2 τέρματα του Αρασκαέτα, ένα του Βαλβέρδε και ένα του Άλβαρες καθάρισε το ματς. Το μόνο που κατάφεραν οι Βολιβιανοί ήταν να μειώσουν με δύο τέρματα του Μορένο στο δεύτερο ημίχρονο.

Από την άλλη η Χιλή μέτρησε άλλη μία απώλεια βαθμών, αυτή τη φορά στη λευκή ισοπαλία με τον Ισημερινό και η Κολομβία «κόλλησε» στο 1-1 με την φιλότιμη Παραγουάη. Πραγματική μάχη στην Λατινική Αμερική για τα 4 εισιτήρια που οδηγούν απευθείας στα τελικά του Μουντιάλ και μέχρι τώρα βρίσκονται στη διάθεση της Βραζιλίας, της Αργεντινής, του Εκουαδόρ και της Ουρουγουάης.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

Βραζιλία-Αργεντινή (διεκόπη)

Ισημερινός-Χιλή 0-0

Ουρουγουάη-Βολιβία 4-2
(15’, 67’ πεν. Ντε Αρασκαέτα, 31’ Βαλβέρδε, 47’ Μαρτίνες-59’, 84’ πεν. Μορένο)

Παραγουάη-Κολομβία 1-1
(40’ Σανάμπρια-53’ πεν. Κουαδράδο)

Περού-Βενεζουέλα 1-0
(35’ Κουέβα)

Η βαθμολογία:

1. Βραζιλία 21 (σε 7 αγώνες)
2. Αργεντινή 15 (σε 7 αγώνες)
3. Ισημερινός 13
4. Ουρουγουάη 12
5. Κολομβία 10
6. Παραγουάη 8
7. Περού 8
8. Χιλή 7
9. Βολιβία 6
10. Βενεζουέλα 4

*Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται απευθείας και ο πέμπτος δίνει μπαράζ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς