21.4 C
Athens

Γουινέα: Πως έγινε το πραξικόπημα – Τι θα γίνει με τους παίκτες του Ολυμπιακού

Δραματικές ώρες περνάνε οι πολίτες της Γουινέας μετά το πραξικόπημα του στρατού, που ανέτρεψε την κυβέρνηση συλλαμβάνοντας τον πρόεδρο της χώρας, Άλφα Κόντε.

Έχοντας ως επικεφαλής τον Συνταγματάρχη Μαμάντι Ντουμπούγια, ο στρατός κατέλαβε τα κυβερνητικά κτίρια και πλέον κρατάει στα χέρια του τις τύχες της Γουινέας, αφού όπως ισχυρίζονται οι στρατιωτικοί «η Γουινέα είναι όμορφη χώρα και πρέπει να σταματήσουμε να την βιάζουμε. Πρέπει να της κάνουμε έρωτα και όχι να την βιάζουμε. Δεν θα εμπιστευτούμε ξανά κανέναν πολιτικό. Δίνουμε διορία ως την Δευτέρα στις 11 να αφήσουν τις θέσεις τους τα πολιτικά στελέχη αλλιώς θα θεωρηθεί πως επαναστατούν εναντίον μας».

Έφυγε το Μαρόκο – Αγωνία για τους τρεις ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού

Η Γουινέα σήμερα θα αντιμετώπιζε το Μαρόκο σε αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως το ματς δε θα γίνει τελικά με απόφαση της FIFA.

Το Μαρόκο βρήκε τρόπο να φύγει, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τους ποδοσφαιριστές της Γουτινέας, ανάμεσα στους οποίους είναι και τρεις του Ολυμπιακού. Οι Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά, αλλά και ο Μαμαντού Κανέ.

Μέχρι στιγμής δεν θεωρείται ασφαλής η μετακίνησή τους, αφού τα σύνορα της χώρας είναι κλειστά και άπαντες αναμένουν με αγωνία τις εξελίξεις, προκειμένου να δουν τι θα συμβεί με τους διεθνείς παίκτες της ομάδας που θα πρέπει να επιστρέψουν στις ομάδες τους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς