15.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Όταν βρει ρυθμό, θα πετάει…

Με δύο νίκες ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τα φιλικά στο ΣΕΦ απέναντι σε Λαύριο και Μονακό.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έδωσαν δύο ματς το Σαββατοκύριακο και ο κόουτς του Ολυμπιακού μόνο ευχαριστημένος μπορεί να είναι από αυτά που είδε στο Φαληρικό Στάδιο.

Η ομάδα του Πειραιά χθες αντιμετώπισε στον τελικό τη Μονακό, ένα σύνολο που θα συμμετέχει στην Ευρωλίγκα φέτος. Ο βαθμός δυσκολίας λοιπόν ήταν αρκετά μεγάλος. Οι Πειραιώτες ωστόσο κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα φιλικά στην έδρα τους με θετικό πρόσημα, με τον κόουτς να είναι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του.

Αν πρέπει να μας μείνει κάτι από τους αγώνες του Ολυμπιακού στο τουρνουά, είναι το γρήγορο παιχνίδι της ομάδας. Οι παίκτες άλλαζαν πολλές φορές την μπάλα και απέφευγαν την κατάχρηση της ντρίπλας, γεγονός που τους έδινε την ευκαιρία να βρίσκουν εύκολα σουτ.

Το γρήγορο τρανζίσιον και ο πλουραλισμός στην επίθεση, ήταν επίσης ένα αξιοσημείωτα του τουρνουά. Οι ερυθρόλευκοι με κινητήριους μοχλούς τους Γουόκαπ και Σλούκα έτρεχαν στο παρκέ και κατάφερναν να βρίσκουν πόντους στους αιφνιδιασμούς, στοιχείο που χρειάζονται οι ομάδες της Euroleague στους αγώνες τους.

Αν θέλουμε να κρίνουμε μεμονωμένα τους παίκτες, θα πρέπει να σταθούμε στην εξαιρετιή παρουσία του Γουόκαπ και στους δύο αγώνες του ΣΕΦ. Ο πρώην γκαρντ της Ζαλγκίρις είναι ένας πολύ κοντρολαρισμένος παίκτης που φέτος θα έχει σημαντικό ρόλο είτε δίπλα στον Σλούκα, είτε όταν έχει εκείνος την ευθύνη του παιχνιδιού.

Από εκεί και πέρα ειδική μνεία πρέπει να γίνει στη χορταστική εμφάνιση του Ντόρσεϊ απέναντι στη Μονακό. Ο ομογενής γκαρντ έδειξε τα στοιχεία για τα οποία αποκτήθηκε, αφού σε κάθε ευκαιρία «σκότωνε» τους αντιπάλους του με το φαρμακερό του σουτ, αποδεικνύοντας ότι είχε δίκιο ο Γιώργος Μπαρτζώκας που επέμεινε τόσο πολύ στην απόκτηση του.

Σταθερό σημείο αναφοράς του Ολυμπιακού παραμένει ο Σάσα Βεζένκοφ, ενώ και ο Λιβιό Ζαν Σαρλ έδειξε ότι ο κόουτς έχει δίκιο που τον πιστεύει τόσο. Σε πιο ήπιους ρυθμούς κινήθηκε ο Σλούκας, ενώ και ο Φαλ φάνηκε λίγο βαρύς από την προετοιμασία. Ωστόσο ο γάλλος σέντερ είναι ένας παίκτης που δίνει μεγάλο βάθος στη ρακέτα και πέρυσι ένας τέτοιος έλειπε από την ομάδα.

Ο Ολυμπιακός δείχνει να βρίσκεται σε καλό σημείο. Όταν θα ανεβάσουν περισσότερο την απόδοσή τους οι Μακίσικ και Μάρτιν που έχουν σημαντικό ρόλο, οι Πειραιώτες θα δείξουν ακόμα περισσότερα καλά στοιχεία.

Η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και είναι νωρίς για συμπεράσματα. Ακολουθούν γερά φιλικά για τον Ολυμπιακό, στα οποία θα φανεί και ο βαθμός ετοιμότητας της ομάδας.

Πάντως, τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά και οι φίλοι των ερυθρόλευκων έχουν κάθε λόγο να χαμογελάνε…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς