22.6 C
Athens

Προκριματικά Μουντιάλ: Βρετανικό πάρτι στο Γουέμπλεϊ, συνεχίζει εντυπωσιακά η Αλβανία

Στην 5η αγωνιστική του 9ου ομίλου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 τα είδαμε όλα. Τη νέα «τεσσάρα» της Αγγλίας απέναντι στην αδύναμη Ανδόρα με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζέσε Λίνγκαρντ που σκόραρε δις μετά από 3 ολόκληρα χρόνια, αλλά και την έκπληξη της εξαιρετικής έως τώρα Αλβανίας που επικράτησε με 1-0 της Ουγγαρίας και παρέμεινε στη δεύτερη θέση του ομίλου!

Οι Άγγλοι έκαναν επίδειξη δύναμης (και) απέναντι στην Ανδόρα, σκορπίζοντας τους με 4-0 μετά από ένα «φτωχό» πρώτο ημίχρονο και την «έκρηξη» στο τελευταίο κομμάτι της επανάληψης.

Ο Λίνγκαρντ που επέστρεψε στην αποστολή μετά το «κόψιμο» του από τον Σάουγκεϊτ στο πρόσφατο EURO άνοιξε το δρόμο της νίκης με δύο τέρματα (18′, 78′), βρίσκοντας δίχτυα για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2018 με τα «Λιοντάρια», ενώ ενδιάμεσα ο Κέιν είχε γράψει το 2-0 από το σημείο του πέναλτι. Ο Σακά που άκουσε τόσα πολλά για το χαμένο πέναλτι στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 85′ για το τελικό 4-0.

Την έκπληξη της αγωνιστικής την έκανε η Αλβανία που επικράτησε με 1-0 της Ουγγαρία εντός έδρας χάρη σε τέρμα του Αρμάντο Μπρόζα στο 87ο λεπτό. Με αυτή τη νίκη, οι γείτονες μας σκαρφάλωσαν στην δεύτερη θέση του ομίλου με 9 βαθμούς, μπαίνοντας για τα καλά στο κόλπο των μπαράζ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου
Αλβανία-Ουγγαρία 1-0
(87′ Μπρόζα)

Αγγλία-Ανδόρα 4-0
(18′, 78′ Λίνγκαρντ, 72′ πεν. Κέιν, 85′ Σακά)

Σαν Μαρίνο-Πολωνία (21:45)

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Αγγλία 15
2. Αλβανία 9
3. Πολωνία 7
4. Ουγγαρία 7
5. Ανδόρα 3
6. Σαν Μαρίνο 0

Η επόμενη αγωνιστική:

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου
Αλβανία-Σαν Μαρίνο
Ουγγαρία-Ανδόρα
Πολωνία-Αγγλία

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς