20.8 C
Athens

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Κ23: Στην κορυφή της Ευρώπης οι Αναστασιάδου και Φράγκου!

Σπουδαία μέρα για την ελληνική κωπηλασία η σημερινή. Το παρόν και το μέλλον του αθλήματος έλαμψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στην Πολωνίας, με τις Ευαγγελία Αναστασιάδου και Ευαγγελία Φράγκου να ανεβαίνουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο διπλό σκιφ!

Μάλιστα, οι Χρήστος Στεργιάκας και Ιάσονας Εξάρχου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ενώ χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ελένη Μαρίνα Λεβεντέλη στο σκιφ ελ. βαρών.

Στον τελικό του διπλού σκιφ, οι Αναστασιάδου και Φράγκου οδήγησαν την κούρσα από την αρχή ως το τέλος και τερμάτισαν στην πρώτη θέση με 6:55.94.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευαγγελία Φράγκου (ΝΟ Γιαννιτσών) τον περασμένο μήνα είχε πάρει χάλκινο παγκόσμιο μετάλλιο στην κατηγορία νεανίδων στο Πλόβνιβ, ενώ η Ευαγγελία Αναστασιάδου (ΝΟ Καστοριάς) ήταν και πέρυσι πρωταθλήτρια Ευρώπης στη συγκεκριμένη κατηγορία, όταν είχε κερδίσει το χρυσό στο σκιφ ελ. βαρών.

Τα πληρώματα που κατέκτησαν μετάλλιο στη διοργάνωση, αλλά και ολόκληρη την αποστολή συνεχάρη μέσω Twitter ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς