23.4 C
Athens

Χαμός στην Ευελπίδων από οπαδούς του Σώρρα που απολογείται σήμερα

Ηρθαν από όλες τις περιοχές της Ελλάδας για να του συμπαρασταθούν και προσπάθησαν να μπουν όλοι μέσα στα δικαστήρια • Αγνώριστος ο ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις», βαρύ το κατηγορητήριο

Με πούλμαν ακόμα και από την περιφέρεια έφθασαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της «Ελλήνων Συνέλευσις», προκειμένου να συμπαρασταθούν στους αρχηγό τους, που απολογείται σήμερα.

Ο Αρτέμης Σώρρας βρέθηκε στο χώρο των δικαστηρίων λίγο πριν τις 9 το πρωί, κάτι που δεν γνώριζαν οι οπαδοί του, που ανέμεναν να εμφανιστεί κατά τις 11 π.μ. και τον περίμεναν για να τον αποθεώσουν. Ηταν αισθητά καταβεβλημένος, σχεδόν αγνώριστος. Με μακριά γενειάδα, μαύρο κουστούμι και χειροπέδες, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, μεταφέρθηκε ενώπιον του εισαγγελέα από τα κρατητήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Οι οπαδοί του έφτασαν στα δικαστήρια, με πανό και φωνάζοντας συνθήματα και σχημάτισαν ουρές έξω από την Ευελπίδων. Μάλιστα, επιχείρησαν να μπουν και μέσα, γεγονός που δημιούργησε ένταση, καθώς δεν επιτρέπεται όλος αυτός ο κόσμος να μπει στα δικαστήρια.

Η «Ελλήνων Συνέλευσις» με ανακοίνωσή της είχε καλέσει τα μέλη της να συγκεντρωθούν στα δικαστήρια. Μάλιστα, υποστηρίζει πως ο «πρόεδρος του έθνους των Ελλήνων» δεν κρυβόταν από τον Μάρτιο του 2017, αλλά «προστάτευε, ως όφειλε, τη ζωή του», καθώς και ότι η δίωξή του είναι πολιτική και έχει στόχο «τον αφανισμό του ίδιου και του έθνους των Ελλήνων».

Βαρύ το κατηγορητήριο

Με ένα βαρύ κατηγορητήριο που περιλαμβάνει αδικήματα, τα οποία αποδίδονται με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, οδηγείται στον ανακριτή ο ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας.

Συνελήφθη το Σάββατο, ενώ ήταν ήδη καταζητούμενος επί δεκαέξι μήνες. Ο Σώρρας καλείται να απολογηθεί για σωρεία κακουργημάτων, όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ακόμη, στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται σειρά κατηγοριών σε βαθμό πλημμελήματος, όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρόκληση ή διέγερση σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Να σημειωθεί πως συγκατηγορούμενοι του Αρτέμη Σώρρα στην υπόθεση είναι επτά συνεργάτες του, οι οποίοι έχουν απολογηθεί στις ανακριτικές αρχές και έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Σε πόρισμα που είχε συντάξει για την υπόθεση η εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ευγενία Αυλίδου, αποτυπώνονταν η δράση του κατηγορούμενου, ο οποίος μάλιστα, όπως προέκυψε, δεν διέθετε κανένα περιουσιακό στοιχείο και τα τελευταία χρόνια υπέβαλε μηδενικές φορολογικές δηλώσεις.

Η δε ζημία για το ελληνικό δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία είναι ανυπολόγιστη, καθώς χιλιάδες είναι οι πολίτες που προσκομίζουν τα «εξώδικα Σώρρα», αρνούμενοι να πληρώσουν χρέη και εισφορές. Με τα εξώδικα αυτά ο Αρτέμης Σώρρας υποστήριζε ότι οι πολίτες μπορούν να συμψηφίσουν τα χρέη τους με τα περίφημα 600 δισ. ευρώ που διαθέτει η «Ελλήνων Συνέλευσις»!

Ενδεικτικά στο εισαγγελικό πόρισμα, αναφέρεται πως για 115 περιπτώσεις πολιτών που προσκόμισαν την εξουσιοδότηση Σώρρα, το ΙΚΑ δεν εισέπραξε 4.700.000 ευρώ (!) ενώ μεγάλα χρηματικά ποσά δεν εισπράττονται από δημόσιο, εφορίες κ.λπ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς