16.6 C
Athens

GP Ολλανδίας: Pole position στην πατρίδα του ο Φερστάπεν

Την δεύτερη διαδοχική pole position του, έβδομη φετινή και συνολικά δέκατη στην καριέρα του στη F1 πανηγύρισε ο Μαξ Φερστάπεν, στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά για το ολλανδικό GP.

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull κατάφερε, μπροστά στο κοινό της πατρίδας του, να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά για τον 13ο αγώνα της χρονιάς και θα βρεθεί αύριο στην πρώτη θέση της εκκίνησης στην πίστα του Ζάντφορτ.

Δίπλα του στην πρώτη σειρά θα βρίσκεται ο Βρετανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, με Mercedes ενώ από την δεύτερη σειρά θα εκκινήσουν ο Βάλτερι Μπότας με την δεύτερη Mercedes και ο Πιέρ Γκασλί με AlphaTauri.

Υπενθυμίζεται ότι η F1 επιστρέφει φέτος στην πίστα του Ζάντφορτ μετά από 36 χρόνια, καθώς ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος είχε πραγματοποιηθεί στο συγκεκριμένο σιρκουί το 1985 με νικητή τον Νίκι Λάουντα με McLaren.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δεύτερο μέρος των χρονομετρημένων δοκιμαστικών (Q2) διεκόπη δύο φορές, λόγω ατυχημάτων των μονοθεσίων της Williams, ενώ ο δεύτερος «πιλότος» της Red Bull, ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρες, αποκλείστηκε στο Q1.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς