21.6 C
Athens

Ανακοίνωσε το τέλος της τεράστιας καριέρας του ο Μάριο Μάντζουκιτς!

Ο Μάριο Μάντζουκιτς ήταν από τους τελευταίους ρομαντικούς της γενιάς του. Ένας φορ πολυτελείας, που πάντοτε είχε το εύκολο γκολ στο τσεπάκι. Τη μπάλα τη χάιδευε και πάνω απ’ όλα την εκτιμούσε. Σε σημείο που, πολλές φορές απορούσες, που τους βρίσκει τόσους τρόπους να τη στέλνει στα δίχτυα.

Ο σπουδαίος Κροάτης επιθετικός δεν κατάφερε να βρει ομάδα το φετινό καλοκαίρι και συνειδητοποίησε ότι στα 35 του χρόνια, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για τον ίδιο και τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Πλέον θα θυμάται τη στρογγυλή θεά μέσα από τις δεκάδες αναμνήσεις με τις φανέλες των (κατά σειρά): Ντίτζιγκεν, Μαρσόνια, Ζελέζνιτσαρ, Ζάγκρεμπ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Βόλφσμπουργκ, Μπάγερν Μονάχου, Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους, Αλ Ντουχαΐλ και Μίλαν.

Σε συλλογικό επίπεδο κατέκτησε τα πάντα και είναι δεδομένο ότι αποχωρεί υπερπλήρης. Το ίδιο και με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, με την οποία κατέγραψε 89 συμμετοχές, έχοντας 33 γκολ και 9 ασίστ.

Αποχαιρετά τα γήπεδα του πλανήτη, έχοντας συνολικά 197 γκολ και 84 ασίστ στις πλάτες του με όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε κατά καιρούς. Πραγματικός «στρατιώτης» του αθλήματος.

Στο τελευταίο του γράμμα προς το ποδόσφαιρο, συγκινεί:

«Αγαπητέ μικρέ Μάριο.

Όταν έβαλες αυτά τα παπούτσια για πρώτη φορά, δεν θα μπορούσες να φανταστείς τι θα ζήσεις στο ποδόσφαιρο. Θα σκοράρεις γκολ στο υψηλότερο επίπεδο και θα κατακτήσεις τα μεγαλύτερα τρόπαια με τους μεγαλύτερους συλλόγους. Θα υπηρετήσεις με υπερηφάνια την πατρίδα σου, θα βοηθήσεις να γραφτεί ιστορία στον αθλητισμό της Κροατίας.

Θα πετύχεις επειδή θα έχεις καλούς ανθρώπους γύρω σου, συμπαίκτες, προπονητές, οπαδούς και οι οικογένεια, ο ατζέντης σου και οι φίλοι σου θα είναι πάντα εκεί για εσένα. Θα είσαι για πάντα ευγνώμων για όλα αυτά.

Εκτός από όλα αυτά, θα πετύχεις επειδή πάντα θα δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου. Στο τέλος, θα είσαι υπερήφανος για αυτό. Θα θυσιάσεις πολλά, αλλά θα ξέρεις πως άξιζε λόγω των απίστευτων στιγμών που έζησες.

Θα καταλάβεις πότε θα έρθει η στιγμή να αποσυρθείς, να βάλεις αυτά τα παπούτσια στο ντουλάπι και δεν θα το μετανιώσεις. Το ποδόσφαιρο θα είναι για πάντα μέρος της ζωής σου, αλλά θα κοιτάξεις μπροστά για το επόμενο κεφάλαιο.

Διασκέδασέ το!

Ο μεγάλος Μάριο.

ΥΓ. Αν τύχει να παίξεις απέναντι στην Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, να είσαι έτοιμος γύρω στο 109ο λεπτό», ήταν το συγκλονιστικό μήνυμά του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς