23.8 C
Athens

LEN Champions League: Σε όμιλο με τη Νόβι Μπέογκραντ ο Ολυμπιακός, πρεμιέρα με Ντιναμό Τιφλίδας

Ο Ολυμπιακός έχει χτίσει ένα τρομερό ρόστερ με μεγάλα αστέρια και σπουδαίο ελληνικό κορμό και ο στόχος του δεν είναι άλλος από το να βρεθεί ξανά στην κορυφή της Ευρώπης με τον Θοδωρή Βλάχο στον πάγκο του.

Την Παρασκευή (3/9) πραγματοποιήθηκε στην Όστια της Ρώμης η κλήρωση της φάσης των ομίλων του LEN Champions League, με τον Ολυμπιακό να συμμετέχει στο 1ο γκρουπ μαζί με Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Νόβι Μπέογκραντ (Σερβία), Ραντνίτσκι Κραγκούγιεβατς (Σερβία), Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) και ακόμα δύο ομάδες που θα προκύψουν από την προκριματική φάση που διεξάγεται τις επόμενες ημέρες.

Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησε στην κλήρωση ο Σταύρος Ζαζάνης από το γραφείο Τύπου, ενώ στη διαδικασία παρευρέθηκε ως επίσημη καλεσμένη και σύμβουλος της LEN και πρώην γενική γραμματέας του Ερασιτέχνη, Χριστίνα Τσιλιγκίρη που αποδέχθηκε την τιμητική πρόσκληση να διενεργήσει την κλήρωση.

Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης στις 26 ή 27 Οκτωβρίου, ο νταμπλούχος Ελλάδας θα αντιμετωπίσει την Ντιναμό Τιφλίδας στον Πειραιά, ενώ την δεύτερη αγωνιστική στις 9 ή 10 Νοεμβρίου, θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι για να τεθεί αντιμέτωπος με τη Νόβι Μπέογκραντ του Άγγελου Βλαχόπουλου που έχει χτίσει ένα πολύ δυνατό ρόστερ.

Μετά την κλήρωση του Champions League, γνωστοποιήθηκε και το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης. Αναλυτικά το πρόγραμμα του Θρύλου στο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι έχει ως εξής:

1η αγωνιστική (26-27 Οκτωβρίου)

Ολυμπιακός-Ντιναμό Τιφλίδας

2η αγωνιστική- (9-10 Νοεμβρίου)

Νόβι Μπέογκραντ-Ολυμπιακός

3η αγωνιστική (19-20 Νοεμβρίου)

Φερεντσβάρος-Ολυμπιακός

4η αγωνιστική (30 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου)    

Ολυμπιακός-Μπαρτσελονέτα

5η αγωνιστική (14-15 Δεκεμβρίου)

Ολυμπιακός-Qualifier Α

6η αγωνιστική (21-22 Δεκεμβρίου)

Qualifier D- Ολυμπιακός

7η αγωνιστική (11-12 Ιανουαρίου)

Ολυμπιακός-Ραντνίτσκι Κραγκούγιεβατς

8η αγωνιστική (25-26 Ιανουαρίου)

Ραντνίτσκι Κραγκούγιεβατς-Ολυμπιακός

9η αγωνιστική (8-9 Φεβρουαρίου)

Ολυμπιακός- Qualifier D

10η αγωνιστική (22-23 Φεβρουαρίου)

Qualifier Α-Ολυμπιακός

11η αγωνιστική (18-19 Μαρτίου)

Μπαρτσελονέτα-Ολυμπιακός

12η αγωνιστική (29-30 Μαρτίου)

Ολυμπιακός-Φερεντσβάρος

13η αγωνιστική (7-8 Ιουνίου)

Ολυμπιακός-Νόβι Μπέογκραντ

14η αγωνιστική (14-15 Ιουνίου)

Ντιναμό Τιφλίδας-Ολυμπιακός

Η φάση των ομίλων θα ολοκληρωθεί στις 14-15 Ιουνίου με τη διεξαγωγή της 14ης αγωνιστικής και το Final 8 θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι το διάστημα 30 Ιουνίου με 2 Ιουλίου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς