16.1 C
Athens

Υφ. Αθλητισμού σε ΕΟΚ: «Τι απέγιναν οι 984 χιλ. ευρώ που έχετε εισπράξει από τον Ιούλιο;»

Ηχηρό ράπισμα αλλά και ξεκάθαρα υπονοούμενα «κακοδιαχείρισης» εκ μέρους της π.δ. της ΕΟΚ από το υφ. Αθλητισμού, το οποίο επισημαίνει ότι οι ετήσιες αμοιβές των υπαλλήλων της Ομοσπονδίας έχουν υπερκαλυφθεί από τις μέχρι στιγμής επιχορηγήσεις!

Η ΕΟΚ άπλωσε το χέρι για να απαιτήσει χρήματα από το υφ. Αθλητισμού, τα οποία χαρακτηρίζει «επιχορήγηση». Όχι τίποτε ψιλά, αλλά 600 χιλιάδες ευρώ. Η ενημέρωση που προκύπτει από το υφυπουργείο ωστόσο είναι πολύ διαφορετική και όχι μόνο εκθέτει τους μαθημένους σε αυτές τις καταστάσεις επικεφαλής της πολύπαθης ομοσπονδίας, αλλά αφήνει και σοβαρές αιχμές για το που πήγαν τα λεφτά που έχουν δοθεί!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προκύπτουν από το υφυπουργείο Αθλητισμού, η πραγματικότητα έχει ως εξής:

«-Στις 07/04/2021 πιστώθηκαν στην ΕΟΚ 375.000€

-Στις 01/07/2021 πιστώθηκαν στην ΕΟΚ επιπλέον 609.000€

-Η μισθοδοσία των υπαλλήλων της ΕΟΚ, βάσει του κατατεθειμένου προϋπολογισμού της Ομοσπονδίας στη ΓΓΑ, ανέρχεται ετησίως σε 785.000€ (523.000€ έως το τέλος Αυγούστου).
Συνεπώς, εντός του 2021, έχουν ήδη καταβληθεί στην ΕΟΚ 984.000€, παρότι η Προσωρινή Διοίκηση της ΕΟΚ έχει από εξαμήνου οριστεί με αποκλειστική αποστολή -και μόνον αυτή- τη διενέργεια εκλογών στην Ομοσπονδία. Εκλογές οι οποίες ακόμα δεν έχουν διεξαχθεί και η διοικητική ανωμαλία πρέπει να τερματιστεί.

Παράλληλα, εάν τυχόν οι υπάλληλοι της ΕΟΚ είναι απλήρωτοι, όπως υπονοείται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, εγείρονται και αμείλικτα ερωτηματικά, τα οποία απαιτούν άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις από την Προσωρινή της Διοίκηση…»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς