23.5 C
Athens

Αμπασκάλ: Είμαι προπονητής, ο σύλλογος ξέρει αυτό που πρέπει να γίνει

Ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ μίλησε για την εντός έδρας φιλική νίκη επί της ΑΕΚ (29/8, 4-3), ενώ παρέπεμψε στη διοίκηση του Βόλου σχετικά με την πιθανή ενίσχυση της ομάδας στο φινάλε της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Αρχικά, ο προπονητής του Βόλου δήλωσε στο Volos TV: «Οφείλω να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές μου για το παιχνίδι που έκαναν. Η ομάδα έδειξε μεγάλη προσωπικότητα σε όλη τη διάρκεια. Καταφέραμε να κάνουμε το παιχνίδι, ώστε να βρούμε χώρο ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την ομάδα είτε με την μπάλα είτε χωρίς την μπάλα. Έχει δείξει ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Στα τελειώματα είχαμε τέσσερις, πέντε ευκαιρίες για να κάνουμε πιο ξεκάθαρο το αποτέλεσμα και να μην υποφέρουμε στο τέλος. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε ως ομάδα και με σεμνότητα, θα συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε».

Για την άποψή του αναφορικά με την ομάδα από την αρχή της προετοιμασίας έως και σήμερα: «Εκεί που εστιάζουμε είναι στη νοοτροπία και στην αντοχή. Αυτά τα πρώτα παιχνίδια η ομάδα τα παίζει κάτω από κούραση. Όσο πιο κοντά φτάνεις στην έναρξη, μετά η κούραση δεν είναι η ίδια. Το σημαντικό είναι ότι έχει την προσωπικότητα που θέλουμε, δείχνει την ταυτότητα που θέλουμε και είτε με την κατοχή είτε όχι είμαστε εκεί που θέλουμε».

Για το αν έχει επηρεαστεί ο Βόλος από τις αναβολές έναρξης στη Super League: «Όντως, έχει παραταθεί η περίοδος της προετοιμασίας, αλλά οφείλουμε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες. Το μυαλό μας είναι να μπούμε στην έναρξη έτοιμοι και να πάρουμε τους βαθμούς που πρέπει για μας και για την πόλη».

Για το αν θα γίνει άλλη μεταγραφή: «Εγώ είμαι προπονητής. Το κομμάτι το δικό μου είναι να δουλεύω με το υπάρχον δυναμικό. Το σωματείο και οι υπεύθυνοι ξέρουν αυτό που πρέπει να γίνει, αν είναι να γίνει. Αν υπάρχει ένα πλεονέκτημα που δεν έχει αρχίσει το πρωτάθλημα είναι ότι κερδίζουμε χρόνο για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε κάποιους τραυματισμούς».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς