27.7 C
Athens

Γουλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1: «Διπλό» με Ντε Χέα και αμφισβητούμενο γκολ (vid)

Η ομάδα του Μπρούνο Λάζε κυριάρχησε αλλά δεν σκόραρε ούτε σήμερα και το πλήρωσε στο 80', με ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει εξαιτίας του καθαρού φάουλ του Πογκμπά στον Νέβες

Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στη Γουλβς που ηττήθηκε και στην 3η αγωνιστική ενώ κυριάρχησε πλήρως.

Τι της έλειψε; Το εύκολο γκολ που δεν είχαν οι επιθετικοί της στο μεγαλύτερο ματς της αναμέτρησης. Αυτό ελπίζει να το βρει μετά τη διακοπή στο πρόσωπο του Χουάνγκ που αποκτήθηκε από τη Λειψία. Ειδάλλως, δύσκολα τα πράγματα…

Την ίδια ώρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγύρισε μια νίκη-δώρο… εξ ουρανού που δεν άξιζε, ωστόσο έχει σημασία το τρίποντο που έβαλε στο σακούλι (0-1) και εν αναμονή του Κριστιάνο Ρονάλντο. Πάντως, το ντεμπούτο του Βαράν δεν το λες και πολλά υποσχόμενο…

Τα παράπονα των γηπεδούχων για τη φάση του 0-1 ήταν πολλά και απολύτως δικαιολογημένα, ειδικά στην εποχή του VAR. Ο Πογκμπά βρίσκει καθαρά πολύ άσχημα τον Νέβες με απλωμένο πόδι, αλλά ο Ντιν δεν τσεκάρει καν την επίμαχη φάση και μετρά το γκολ που έδωσε τη νίκη στους Κόκκινους Διαβόλους και τους έφτασε να μετρούν 28 σερί εκτός έδρας ματς χωρίς ήττα – ξεπερνώντας την Άρσεναλ -και να καταγράφουν ιστορικό ρεκόρ.

Ειδικά στο πρώτο μέρος ο απόλυτος πρωταγωνιστής των φιλοξενούμενων ήταν ο Νταβίντ Ντε Χέα που χρειάστηκε να βγάλει ένα σωρό σουτ στην προσπάθεια του να κρατήσει το μηδέν, με τον Φρεντ να είναι εκτός τόπου και χρόνου και να αφήνει τον Τραορέ να κάνει παιχνίδι και να τρέχει την μπάλα ανενόχλητος στο κέντρο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε ζωντανή ακόμα και στο 69ο λεπτό του ματς οι Λύκοι είδαν τον Νταβίντ Ντε Χέα να σταματά με ασύλληπτη διπλή επέμβαση τον Σαΐς.

Ο αμυντικός της Γουλβς από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει με διπλή προσπάθεια τον Ισπανό τερματοφύλακα που έδειξε τα αντανακλαστικά του.

Αν και ανώτερη στο ματς, η Γουλβς δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ την υπεροχή της στον αγώνα και το πλήρωσε στο 81ο λεπτό.

Ο Γκρίνγουντ από πλάγια θέση έπιασε το δυνατό διαγώνιο σουτ, ο Ζοσέ Σα είχε κακή αντίδραση και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1 που ήταν και το τελικό σκορ. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλα αποθέματα ενέργειας και παρά την είσοδο του Φάμπιο Σίλβα δεν έφτιαξαν κάποια ευκαιρία.

ΓΟΥΛΒΣ: Σα, Κίλμαν, Κόουντι (87′ Γκιμπς-Γουάιτ), Σαΐς, Σεμέντο, Νέβες, Μουτίνιο, Μάρσαλ, Τρινκάο (70′ Ποντένσε), Τραορέ (87′ Φάμπιο Σίλβα), Χιμένες

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Βαράν, Μαγκουάιρ, Σο, Πογκμπά, Φρεντ, Τζέιμς (53′ Τζέιμς), Μπρούνο Φερνάντες, Σάντσο (72′ Μαρσιάλ), Γκρίνγουντ (89′ Νταλότ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & HIGHLIGHTS 3ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 28/8

Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 5-0 (7′ Γκουντογκάν, 12′, 84′ Φεράν Τόρες, 43′ Ζεσούς, 53′ Ρόδρι)

Άστον Βίλα – Μπρέντφορντ 1-1 (13′ Μπουενδία / 7′ Τόνεϊ)

Μπράιτον – Έβερτον 0-2 (41′ Γκρέι, 57′ πεν. Κάλβερτ-Λιούιν)

Νιούκαστλ – Σαουθάμπτον 2-2 (55′ Γουίλσον, 90+1′ Σεντ-Μαξιμέν / 74′ Ελιουνούσι, 90+6′ πεν. Γουόρντ-Πράουζ)

Νόριτς – Λέστερ 1-2 (44′ πεν. Πούκι / 8′ Βάρντι, 76′ Ολμπράιτον)

Γουέστ Χαμ – Κρίσταλ Πάλας 2-2 (39′ Φορνάλς, 68′ Αντόνιο / 58′, 70′ Γκάλαχερ)

Λίβερπουλ – Τσέλσι 1-1 (45+5′ πεν. Σαλάχ / 22′ Χάβερτς)

Κυριακή 29/8

Τότεναμ – Γουότφορντ 1-0 (42′ Σον)

Μπέρνλι – Λιντς 1-1 (61′ Γουντ / 86′ Μπάμφορντ)

Γουλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (80′ Γκρίνγουντ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς