16.9 C
Athens

Αντβέρπ – Λέουβεν 2-2: Νέα γκέλα με τους προτελευταίους, στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη!

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού πέταξε το προβάδισμα των δύο γκολ και κινδύνευσε με εντός έδρας ήττα από ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία

Μόλις μια νίκη σε πέντε αγωνιστικές μετρά η Αντβέρπ, καθώς την Κυριακή (29/8) αναδείχθηκε ισόπαλη (2-2) εντός έδρας με τη Λέουβεν που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού που την Πέμπτη εξασφάλισε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League κερδίζοντας στα πέναλτι την Ομόνοια, προηγήθηκε με δύο γκολ – χωρίς να είναι πολύ ανώτερη – αλλά τελικά ισοφαρίστηκε και κινδύνευσε και με ήττα στο φινάλε!

Η ομάδα του Μπράιαν Πρίσκε άνοιξε το σκορ με το αυτογκόλ του Μέρτενς στο 38′, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φρέι έγραψε το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 με την κεφαλιά του Όσκακαρ, ενώ σημείωσαν το 2-2 με το υπέροχο πλασέ του Σενγκέλια στο δεύτερο δοκάρι μετά τη σέντρα του Μερσιέ από τα αριστερά.

Η άμυνα των γηπεδούχων εκτέθηκε σε αρκετές περιπτώσεις ενώ στο τέλος χρειάστηκε τις επεμβάσεις του Μπουτέζ για να μην ηττηθεί. Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Αντβέρπ στις 17/9 στο Φάληρο για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Η σύνθεση της Αντβέρπ: Μπουτέζ, Μπατέλ (60′ Μπούτα), Ένχελς, Ντε Λατ, Βίνες, Γιουσούφ (46′ Φερστρέτε), Ναϊνγκολάν (79′ Μπένσον), Μιγιόσι (60′ Μπαλικουισά), Γκέργκενς, Φίσερ, Φρέι (60′ Έγκεσταϊν)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς