17.1 C
Athens

Ράφα, προσοχή στο. . . FBI!

Ο Νίκος Στρατής γράφει για τις κακές συναναστροφές που οδήγησαν στην ιδιότυπη «απομόνωση» του «επιχειρηματία» Ράφα Μάρκες

Ο εμβληματικός αρχηγός της εθνικής ομάδας του Μεξικού Ράφα Μάρκες έγραψε ιστορία την περασμένη Κυριακή στη Μόσχα την ώρα που αντικαθιστούσε τον αρχηγό της «Tri», Αντρές Γκουαρδάδο, με την πέμπτη συμμετοχή του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ωστόσο, ο πρώτος Μεξικανός ποδοσφαιριστής που έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ γνωρίζει προκαταβολικά πως όσο κι αν βοηθήσει το Μεξικό στο Μουντιάλ δεν πρόκειται ποτέ και για κανένα λόγο να ανακηρυχτεί MVP αγώνα από τη FIFA, αφού το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ να τον έχει σε… καραντίνα!

Στις 9 Αυγούστου 2017 έσκασε η βόμβα που ενέπλεκε τον Ράφα Μάρκες σε σκάνδαλο ξεπλύματος μαύρου χρήματος σε μία υπόθεση που συγκλόνισε τις ΗΠΑ και όχι μόνο. Σημαντικό αναμφίβολα πλήγμα για την υστεροφημία του 39χρονου Μάρκες που πρόσφατα αποσύρθηκε από τη συλλογική ενεργό δράση (αποχαιρέτησε την αγαπημένη του Άτλας αλλά όχι το ποδόσφαιρο, λόγω μουντιάλ). Για την ακρίβεια το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών τον κατηγόρησε για στενές σχέσεις με τον «ξακουστό» στη Λατινική Αμερική Ραούλ Φλόρες Ερνάντες. Οι παροικούντες τη χώρα των «σομπρέρος» αλλά και τις ΗΠΑ, ξέρουν πως πρόκειται για έναν απ’ τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών στο Μεξικό ενώ οι μυστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι δραστηριοποιείται από την δεκαετία του ’80 στον… χώρο έχοντας και συμμετοχή και στο οργανωμένο έγκλημα!

Ο Φλόρες Ερνάντες κατηγορήθηκε στην περιφέρεια της Κολούμπια και τη Νότια περιφέρεια της Καλιφόρνια για διακίνηση ναρκωτικών και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, την ώρα που ο Ράφα Μάρκες λειτουργούσε ως μεσάζων σε οικονομικές συναλλαγές με σκοπό το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος μέσω εννέα επιχειρήσεων ιδιοκτησίας του Μεξικανού χαφ! Οι Αμερικάνικες νομικές υπηρεσίες στράφηκαν εναντίον ακόμα 21 προσώπων μεταξύ των οποίων ο Μεξικανός τραγουδιστής, Χούλιο Αλβάρες!

Μουντιάλ υπο …περιορισμό!
Μετά από όλα αυτή τη …βόμβα που έσκασε τον περασμένο Αύγουστο, ο Μάρκες έμοιαζε «τελειωμένος» από το φετινό μουντιάλ, χειρίστηκε όμως την υπόθεση με απόλυτη ηρεμία και σχέδιο προσλαμβάνοντας μία πολύ δυνατή ομάδα νομικών η οποία, ευρισκόμενη σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ προσπαθεί να βρει λύση στην υπόθεση. Ο 39χρονος άσος στη χώρα του φυσικά είναι ζωντανός θρύλος (145 συμμετοχές και 19 γκολ με την εθνική, έχοντας μεταξύ άλλων κατακτήσει και δύο Τσάμπιονς λιγκ και τέσσερα πρωταθλήματα Ισπανίας με τη Μπαρσελόνα) και ήταν αδύνατον να μην κληθεί από τη στιγμή που έβγαλε αγωνιζόμενος την σεζόν παίζοντας στο εγχώριο πρωτάθλημα με τη φανέλα της αγαπημένης του Ατλας Γκουαδαλαχάρα.

Μόνο που ο Μάρκες που έγινε λίγες ημέρες πριν στο “Λουζνίκι” έγινε ο μόλις τέταρτος που έχει παίξει σε πέντε μουντιάλ μετά τους Αντόνιο Καρβαχάλ και Λόταρ Ματέους) είναι αναγκασμένος να ζει υπό… περιορισμό μαζί με τους συμπαίκτες του στην εθνική. Η ποινή που του έχει επιβληθεί από τις αρχές μέχρι να διαλευκανθεί το εύρος της ανάμιξης του στις παράνομες δραστηριότητες του «βαρώνου» Ραούλ Φλόρες Ερνάντες είναι να μην του επιτρέπεται να σχετίζεται με κανέναν τρόπο με τους κύριους χορηγούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τα χορηγικά σήματα της διοργάνωσης (Visa, Coca-Cola, Budweiser, McDonald’s). Επιπλέον, να μην έχει καμία σχέση με τις αμερικανικές εταιρίες αλλά και Αμερικανούς πολίτες. Απαγορεύεται δηλαδή να δίνει συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους που είναι πολίτες των ΗΠΑ, να φοράει τις εμφανίσεις και τις φόρμες προπόνησης του Μεξικού και να κάνει δηλώσεις μπροστά από διαφημιστικά πάνελ χορηγών, καθώς μεταξύ άλλων Coca Cola και Citibank διαφημίζονται από την μεξικάνικη ομοσπονδία. Επίσης, αν σε κάποιο παιχνίδι του μουντιάλ είναι ο κορυφαίος του γηπέδου, δεν θα μπορεί να επιλεγεί ως «Budweiser MVP man of the match» λόγω της χορηγίας του αμερικανικού κολοσσού.
«Οι κυρώσεις είναι πολύ σοβαρές σε περίπτωση που παραβιαστούν οι συγκεκριμένοι περιοριστικοί όροι με βάση την τρέχουσα νομοθεσία», δήλωσε στη New York Times ο νομικός της GKG Law, Όλιβερ Κρίσικ. Όπως υποστήριξε ο Κρίσικ «οι εταιρείες που παραβιάζουν τους σχετικούς κανονισμούς ακόμη και ακούσια, αντιμετωπίζουν πρόστιμα ύψους 1.5 εκατομμυρίου δολαρίων για κάθε παραβίαση(!), ενώ οι εσκεμμένες παραβιάσεις μπορούν να οδηγήσουν σε ποινή ύψους μέχρι και δέκα εκατομμυρίων και παράλληλα ποινή φυλάκισης έως και 30 ετών»! Με λίγα λόγια, Ράφα προσοχή στο… FBI!

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Λίβερπουλ – Τότεναμ 4-2: Κόκκινος περίπατος και δώρο τετράδας στην Άστον Βίλα

Η Λίβερπουλ ισοπέδωσε την Τότεναμ - όπως συνήθως συμβαίνει στο Άνφιλντ - και έκανε δώρο την 4η θέση στην Άστον Βίλα, την ώρα που η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου υπέστη τέταρτη σερί ήττα στην Premier League για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια

Ο Παναθηναϊκός κλείνει τον Τζορτζ Μπάλντοκ

Οι Πράσινοι συμφώνησαν με τον 31χρονο δεξιό μπακ Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος αναμένεται να ενταχθεί στο ρόστερ του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Κακή εμφάνιση και ήττα με κομβική απώλεια πριν τον Ολυμπιακό

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι εμφανίστηκε σοκαρισμένη στο Amex μετά την τεσσάρα από τον Ολυμπιακό, έχασε νωρίς τον Ρότζερς με τραυματισμό και θα πρέπει να νιώθει τυχερή που δέχτηκε μόνο ένα γκολ από την πλήρως ανώτερη Μπράιτον