25 C
Athens

The Guardian: Έτσι έγινε το deal της Γιουνάιτεντ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπέγραψε στην Μάντσεσστερ Γιουνάαιτεντ και ο Guardian αποκαλύπτει πως επήλθε η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο Κριστιάνο μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 27/8 φερόταν να είναι κοντά στη Σίτι, όμως τελικά ένα τηλεφώνημα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν αρκετό ώστε να πείσει τον Πορτογάλο σούπερ σταρ να φορέσει ξανά την κόκκινη φανέλα, με την οποία είχε αναδειχθεί.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο Χόρχε Μέντες κάλεσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκειμένου να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της για τον ποδοσφαιριστή. Μετά από τρεις ημέρες διαπραγματεύσεων μεταξύ του Πορτογάλου ατζέντη, της Μάντσεστερ Σίτι και της Γιουβέντους, όταν προσπαθούσε να βρει την νέα «ποδοσφαιρική στέγη» για τον πιο διάσημο πελάτη του, το μέλλον του Κριστιάνο Ρονάλντο επιτέλους έγινε γνωστό σε λίγες ώρες.

Ο πέντε φορές κάτοχος της Χρυσής μπάλας επέστρεψε έπειτα από 12 χρόνια στο «Ολντ Τράφορντ» σε ένα καλοκαίρι που ο Μέντες προσπαθούσε να του φέρει πρόταση από όλους τους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Μάλιστα, ο Ρονάλντο είχε απορρίψει την ιδέα της επιστροφής του στην Ρεάλ Μαδρίτης, αφού με ανάρτησή του στο Instagram ανέφερε ότι «η ιστορία μου με την Ρεάλ γράφτηκε. Ήταν γεμάτη τίτλους και χαρές».

Όταν η Σίτι έφαγε «πόρτα» από την Τότεναμ για τον Χάρι Κέιν, οι διοικούντες έκαναν σκέψεις για τον Ρονάλντο. Αρχικά κανείς στους «πολίτες» δεν ήθελε να δαπανήσει τόσα χρήματα για έναν 36χρονο ποδοσφαιριστή, όμως τελικά η Σίτι έκανε την πρότασή της, χωρίς όμως να πετύχει να αποσπάσει την μεταγραφή του, αφού οι απαιτήσεις της Γιουβέντους χάλασαν τα σχέδια του αγγλικού συλλόγου.

Ο Ρονάλντο είχε ειδοποιήσει ήδη τον Αλέγκρι ότι θέλει να φύγει από την ομάδα πριν από τον αγώνα της Γιουβέντους με την Ουντινέζε την προηγούμενη βδομάδα. Ο Πορτογάλος δεν ξεκίνησε στον αγώνα και μπήκε αλλαγή στο 59′. Ο Πάβελ Νέντβεντ ξεκίνησε να διαψεύδει τα σενάρια της πώλησής του, όμως οι δηλώσεις του απείχαν πολύ από την πραγματικότητα, αφού την ίδια ώρα ο Μέντεζ εργαζόταν προκειμένου να του βρει νέα ομάδα.

Ο ίδιος προσπάθησε να πείσει τη Σίτι να δαπανήσει ένα ποσό γύρω στα 30 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή αξίωνε η Γιουβέντους, οι «πολίτες» φέρονταν ανένδοτοι να δώσουν τόσα χρήματα και όταν τελικά έστειλαν προσφορά στη Γιουβέντους, το κακό είχε γίνει…

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο Μπρούνο Φερνάντες και ο Ρίο Φέρντιναντ είχαν αρχίσει να… ψήνουν τον Ρονάλντο να κάνει την μεγάλη επιστροφή και κάπως έτσι, ο CR7 βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της Γιούβε προκειμένου να ενημερώσει ότι αποχωρεί για το Μάντσεστερ. Όχι για λογαριασμό της Σίτι, όπως ακουγόταν, αλλά για την ομάδα που τον ανέδειξε: Την Γιουνάιτεντ…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς