16.1 C
Athens

Ολυμπιακός: Η μεταβατική χρονιά και οι παίκτες – κλειδιά

Τα πλάνα του Γιώργου Μπαρτζώκα για τη νέα σεζόν που θα βρει τον Ολυμπιακό χωρίς τον ηγέτη του, Βασίλη Σπανούλη

Ο Ολυμπιακός «χτίζει» την ομάδα της σεζόν 2021 – 2022 στη Βουλγαρία και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί φέτος να είναι ικανοποιημένος από τις προσθήκες που έγιναν.

Η έλευση του Τάιλερ Ντόρσεϊ μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τις προσδοκίες του κόσμου, που η αλήθεια είναι ότι είχε «παγώσει» λίγο μέχρι να ανακοινωθεί η μεταγραφή του πρώην γκαρντ της Μακάμπι.

Οι προσθήκες των Ουόκαπ, Φαλ και Λούντζη ήταν απαραίτητες, όμως το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν ο Ντόρσεϊ τον οποίο περίμενε τόσο καρτερικά ο κόουτς του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στον ομογενή γκαρντ κι εκείνος αν και άργησε, έβαλε τελικά την υπογραφή του στο μονοετές συμβόλαιο, ευελπιστώντας να βοηθήσει την ομάδα σημαντικά στον τομέα του σκοραρισμάτος.

Η μεταβατική χρονιά

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι φέτος πρόκειται για μια μεταβατικήγ χρονιά στο λιμάνι του Πειραιά, αφού για πρώτη φορά έπειτα από 11 σεζόν δεν θα βρίσκεται εκεί ο Βασίλης Σπανούλης, ο άνθρωπος που έμελλε να αλλάξει τον ρου της ιστορίας.

Ο Kill Bill αποφάσισε να αποσυρθεί έπειτα από μια καριέρα γεμάτη τίτλους και δόξα και ο Ολυμπιακός έχασε τον άνθρωπο που έβγαζε τα κάστανα από τη φωτιά όταν η μπάλα «έκαιγε».

Η έλευση του Ντόρσεϊ έλυσε τα χέρια του Μπαρζτώκα ο οποίος βλέπει πλέον την περιφέρειά του να δυναμώνει αρκετά, με παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε ρόλο.

Επιπλέον, το γεγονός ότι ο Ντόρσεϊ δεν καλύπτει θέση ξένου δίνει ένα ακόμα πλεονέκτημα στον προπονητή, ο οποίος θα δει την ομάδα στην προετοιμασία και ανάλογα με τις ανάγκες θα εισηγηθεί για το αν πρέπει να αποκτηθεί κι άλλος παίκτης ή όχι.

Οι παίκτες – κλειδιά

Αν παρατηρήσει κανείς το φετινό ρόστερ της ομάδας, μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι υπάρχουν παίκτες που μπορούν να «ανεβοκατεβαίνουν» θέσεις, ανάλογα με τις ανάγκες του αγώνα.

Σλούκας και Ουόκαπ αγωνίζονται τόσο ως πλέι μέικερ, όσο και ως σούτινγκ γκαρντ, ενώ ο ΜακΚίσικ μπορεί με την ίδια άνεση να παίξει στο «2» αλλά και ως σμολ φόργουορντ.

Το ίδιο ισχύει και για τον Βεζένκοφ που φέτος θα τον δούμε να ξεκινάει ως πάουερ φόργουορντ και να κατεβαίνει στο «3» όταν χρειάζεται.

Τέλος, ένας παίκτης που θεωρεί πολύτιμο ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο Λιβιό Ζαν Σαρλς. Ο ίδιος πέρυσι είχε αποκτηθεί για να παίζει τόσο ως πάουερ φόργουορτν όσο και ως σέντερ. Ο κόουτς τον θεωρεί πολύτιμο για τις άμυνες με τις αλλαγές που θέλει να παίζει, αφού ο πρώην παίκτης της Βιλερμπάν έχει γρήγορα πόδια και μπορεί να καλύπτει τις ανισορροπίες που δημιουργούνται.

Όλα αυτά βέβαια είναι ακόμα θεωρητικά. Ο Ολυμπιακός τώρα χτίζεται και ο κόουτς περιμένει να δει στην πράξη τα όσα θα προσπαθήσει να μεταδώσει στους παίκτες του, προκειμένου να βγάλει τα συμπεράσματά του για το αν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ, ή αν χρειάζεται κάποια προσθήκη ακόμα…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς