23.2 C
Athens

Καταγγελία Καραπαπά για το πρώτο ματς με τη Λουντογκόρετς: Ο διαιτητής γκρίνιαζε γιατί το ξενοδοχείο ήταν για… άλλη δουλειά!

Ο Δ' Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε μία απίστευτη καταγγελία για τον Ρόμπερτ Μάντεν, ο οποίος αδίκησε την ομάδα με τις αποφάσεις του στον πρώτο αγώνα με τη Λουντογκόρετς για τα προκριματικά του Champions League

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Φουλ επίθεση στην ΕΠΟ από τον Κώστα Καραπαπά στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, που διεξάγεται από το πρωί της Παρασκευής (27/8).

Ο’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός επιτέθηκε σε ΕΠΟ και όσους δεν δέχονται να υιοθετηθεί ως έχει η ολιστική μελέτη των FIFA/UEFA, ενώ κατήγγειλε ότι ο διαιτητής του πρώτου αγώνα με τη Λουντογκόρετς, Ρόμπερτ Μάντεν, διέμεινε με ευθύνη της ΕΠΟ σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής (!), γεγονός που επηρέασε την απόδοσή του στο παιχνίδι την επόμενη ημέρα, καθώς ο Σκωτσέζος γκρίνιαζε διαρκώς.

«Υπάρχουν δύο ειδών κατηγορίες ανθρώπων στο ποδόσφαιρο. Αυτοί που ασχολούνται πραγματικά με μεράκι είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά και μία ομάδα που ζει παρασιτικά από το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν στην Ομοσπονδία τέτοιοι και εδώ λίγοι που ζουν με αυτό τον τρόπο» είπε, μεταξύ άλλων, ο παράγοντας των Ερυθρόλευκων.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του Κώστα Καραπαπά:

«Αυτά που έχουμε ζήσει τρεις μήνες στη Γενική Συνέλευση αναδεικνύουν πού βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο σε σχέση με την Ομοσπονδία. Δεν πάει καλά, είναι σαφές. Η Εθνική ομάδα έχει αποτυχίες και η λειτουργία της δεν μας αρέσει. Υπάρχουν άνθρωποι και στελέχη στην Ομοσπονδία, γιατί έχουν σωστές παρέες. Διαφορετικά θα έπρεπε να λειτουργεί η Εθνική, στη Super League κάποιοι δεν υπογράφουν την προκήρυξη. Πώς να το εξηγήσεις στους ξένους; Στη Super League 2 αν ρωτήσετε τον κύριο Λεουτσάκο δεν ξέρει ποιοι θα παίξουν, πόσοι θα παίξουν και πότε. Δεν θέλω να μάθω για το ερασιτεχνικό ποδόδσφαιρο, εμένα με ενδιαφέρει το επαγγελματικό.

Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε με τη FIFA και την UEFA για την ολιστική μελέτη που θα βοηθήσει να πάμε παραπέρα. Να γίνει μία αρχή, όχι μία σάρωση των πάντων, κάποιες πρώτες αλλαγές. Για να γίνει, συζητάμε τρεις μήνες το αυτονόητο. Υπάρχουν δύο ειδών κατηγορίες ανθρώπων στο ποδόσφαιρο. Αυτοί που ασχολούνται πραγματικά με μεράκι είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά και μία ομάδα που ζει παρασιτικά από το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν στην Ομοσπονδία τέτοιοι και εδώ λίγοι που ζουν με αυτό τον τρόπο.

Απορώ γιατί λέμε τα ίδια και τα ίδια συνέχεια. Κατηγορίες συνέχεια. Είναι απλά τα πράγματα. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αναλαμβάνει τα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου όσο περισσότερο γίνεται. Δεν καταλαβαίνω πώς κάποιοι δεν θέλουν το επαγγελματικό να κανονίζεται από το επαγγελματικό. Δεν έχω ιδέα τι γίνεται στο Ηράκλειο που είπε ο κύριος Τζώρτζογλου. Πρέπει να ξεχωρίσουν αυτοί που αγαπάνε το ποδόσφαιρο και δουλεύουν και αυτοί που κάνουν νταραβέρια και δουλίτσες. Έχουν γίνει πλούσιοι χωρίς το ποδόσφαιρο της περιοχής τους ή η ομάδα τους να έχει πάει παραπέρα.

Απορώ με την υπομονή των FIFA, UEFA. Εξαντλούν εργατοώρες. Πώς δεν μας έχουν πει να πάμε στον αγύριστο; Αν και κάποιοι θέλουν να πάμε στον αγύριστο. Υπάρχουν και άλλες ομάδες πλην Big-5, Big-6 που επενδύουν και αγαπάνε το ποδόσφαιρο. Να ψηφίσουμε την ολιστική μελέτη και να πάμε παρακάτω. Αν υπάρχει υγιές επαγγελματικό, τότε επωφελείται το ερασιτεχνικό και η ΕΠΟ. Ποιος δεν το θέλει; Μόνοι που δεν το θέλουν είναι αυτοί που διοικούν από το καφενείο και κάποιοι άλλοι που κάνουν άλλες δουλειές. Περιμένουν κάθε τριετία για να πάρουν χρήματα.

Άλλαξε ο πρόεδρος και ήρθε ένας σημαντικός άνθρωπος από το ποδόσφαιρο, πετυχημένος. Δεν έχει ανάγκη να είναι εδώ. Εμείς δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Πιστεύουμε ότι είναι μία χρυσή ευκαιρία να αλλάξει κάτι. Δεν υπάρχουμε στον χάρτη. Νιώθουμε υπερηφάνεια που ο Ολυμπιακός δίνει βαθμούς στην Ελλάδα. Χθες χαρήκαμε που νίκησε ο ΠΑΟΚ. Την προηγούμενη του αγώνα με τη Λουντογκόρετς ο διαιτητής γκρίνιαζε από το πρωί στο ξενοδοχείο, γιατί αυτό ήταν για… άλλη δουλειά. Ήρθε έξαλλος και του βγήκε στο γήπεδο.

Δεν μας ρώτησε ποτέ η ΕΠΟ, εκεί που πάτε τι κάνετε. Μας ρωτούν οι Παρί, Μπάγερν γιατί δεν έχουμε ξεκινήσει. Απορώ γιατί έρχονται οι FIFA, UEFA και μας ανέχονται τόσα χρόνια. Τα ίδια και τα ίδια, αν ο Κουκουλάκης πλήρωσε ή όχι. Λύστε το. Δεν μπορώ και δεν ανέχομαι στην ΕΠΟ τον Δημητρίου και τον κάθε Δημητρίου που κάνουν άλλες δουλειές.

Αφήστε εμάς να κάνουμε ό,τι καταλαβαίνουμε με το επαγγελματικό, το ερασιτεχνικό το ίδιο και να σταθούμε όλοι μαζί. Μην μας αντιμετωπίζετε σαν να τα έχουμε όλα λυμένα. Ποια έχουμε λυμένα; Ότι έχουν αποφασίσει κάποιοι από την ΕΠΟ να μην θέλουν τον Κλάτενμπεργκ; Πιστεύω δεν θέλετε κάποιοι να μας βοηθήσουν. Ποιος μπορεί να μην θέλει την ολιστική μελέτη;».

Στον Κώστα Καραπαπά απάντησε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Κυριάκος Φύτρας, λέγοντας τα εξής: «Ο κ. Καραπαπάς μας προσέβαλε όλους εδώ μέσα. Αν έχει κάποια στοιχεία για τις δουλειές που κάνουμε εδώ οι παριστάμενοι, να τα πει. Ποιοι είναι άνεργοι και κονομάνε από το ποδόσφαιρο; Τα γενικόλογα και τα “μα-μου-σου-του” εκεί που ξέρετε, όχι σε εμάς. Αυτά που έκαναν οι φίλοι σας πληρώνουμε σήμερα. Του Γκιρτζίκη και των άλλων».

Η τοποθέτηση Φύτρα έκανε έξαλλο τον Κώστα Καραπαπά, που ζητούσε επίμονα το λόγο, ενώ στη διαμάχη μπήκε και ο Λεωνίδας Θωμαΐδης (μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ) και ακολούθησε ιδιαίτερα έντονος διάλογος που εκτονώθηκε με παρέμβαση του προέδρου της ΕΠΟ, Θοδωρή Ζαγοράκη.

Αργότερα, στον Κώστα Καραπαπά απάντησε και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, λέγοντας: «Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο φταίει για την κατάσταση σήμερα κύριε Καραπαπά, όχι η ΕΠΟ και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ούτε το πρωτάθλημά σας. Εγώ δεν έχω κερδίσει ούτε ένα ευρώ από το ποδόσφαιρο».

Το απαραίτητο «λίφτινγκ» στη δεξιά πλευρά της άμυνας και η περίπτωση του Γιάννη Μασούρα

Η ενίσχυση στη δεξιά πλευρά της άμυνας αποτελεί βασική προτεραιότητα, ενώ ο Γιάννης Μασούρας αναμένεται να έχει μία τελευταία ευκαιρία για να αποτελέσει μέλος της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν

Στο στόχαστρο Λιλ και Μονπελιέ ο Λαλά σύμφωνα με τους Γάλλους

Ο Κενί Λαλά δεν ικανοποίησε ιδιαίτερα με την παρουσία του στον Ολυμπιακό τη φετινή σεζόν και οι Ερυθρόλευκοι θα ήταν ανοιχτοί στην παραχώρησή τους...

Τσίριτς: Ευχόμουν να συνεχίσω το σπουδαίο έργο του Χάρη Παυλίδη και τελικά τα καταφέραμε

Πανευτυχής για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την επίτευξη του τρεμπλ εμφανίστηκε ο Αλεξάνταρ Τσίριτς. Ο προπονητής της σπουδαίας ομάδας πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού...

Ο Special… Five Μουρίνιο κατάφερε να χτίσει τη Ρώμη σε μία μέρα!

Τελικά, ο Μουρίνιο μάς απέδειξε ότι η Ρώμη μπορεί να χτιστεί ξανά σε μία μέρα. Για την ακρίβεια σε μία βραδιά, χάρη στο αξεπέραστο προπονητικό του άστρο και την ικανότητα να σηκώνει τα ευρωπαϊκά τρόπαια λες και είναι... σφηνάκια

Ολυμπιακός: Φυσιολογικό άδειασμα, αλλά δεν πρέπει να κρατήσει πολύ

Το ψυχολογικό άδειασμα μετά την έντονη ευρωπαϊκή σεζόν και την εξέλιξη του ημιτελικού στο Βελιγράδι είναι φυσιολογικό, αλλά πρέπει να κρατήσει μόλις για ένα παιχνίδι, καθώς απαιτείται πνευματική ετοιμότητα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος

Δεν έχουν ημερομηνία λήξης τα όνειρα, Κιλιάν

Ο Κιλιάν Εμπαπέ αποφάσισε να προδώσει το μεγαλύτερό του όνειρο και μας έβαλε σε σκέψεις. Τελικά προτιμάμε τον ρομαντισμό του Φραντσέσκο Τότι ή το ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο μέσα από τα μάτια του μεγαλύτερου ταλέντου της εποχής μας;