20.6 C
Athens

Σοκ στο διαιτητικό σεμινάριο της Super League!

Ο Λίντμπεργκ έκανε ...γαργάρα το σοβαρό λάθος του Ευθυμιάδη στο φιλικό ΑΕΚ-Γαλατασαράι 

Άφωνοι και άναυδοι έμειναν οι ρέφερι της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας πριν από λίγη ώρα στο Καρπενήσι. Ο Λιφ Λίντμπεργκ, ο Σουηδός πρώην διεθνής βοηθός, που αποτέλεσε πρόσφατα την τρίτη προσθήκη στην ΚΕΔ αναφορικά με τους ξένους ρέφερι που έστειλε η FIFA, έκανε μάθημα για το οφσάιντ. Επέλεξε να δείξει φάση από το φιλικό προετοιμασίας που έδωσε η ΑΕΚ με την Γαλατασαράι (3-2) στις 31 Ιουλίου. 

 

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι έγινε ένα σοβαρό λάθος από την πλευρά του πρώτου βοηθού Δαμιανού Ευθυμιάδη (Πιερίας), που είναι διεθνής. Στο 46ολεπτό ο Σερντάρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-2. Όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ παρά το γεγονός ότι ο παίκτης των φιλοξενούμενων καλυπτόταν από τέσσερις παίκτες της ελληνικής ομάδας! 

 

Την επόμενη ημέρα έγινε …πανικός στην ΕΠΟ. Αρκετοί θεώρησαν ότι ήταν το μήνυμα για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν στο πρωτάθλημα. Έτσι ερμηνεύτηκε το σοβαρό λάθος. 

 

Όμως ο Λίντμπεργκ σήμερα το αγνόησε. Έδειξε άλλη φάση από το παιχνίδι του ΟΑΚΑ!!! Ένα οφσάιντ που υπέδειξε ο δεύτερος βοηθός Δημήτρης Γκάγκας (Λάρισας), ο οποίος ενήργησε σωστά καθώς ο Κλωναρίδης ήταν εκτεθειμένος! Ο έμπειρος βοηθός σήκωσε τη σημαία του αλλά ο διαιτητής Θανάσης Τζήλος (Λάρισας) καθυστέρησε να σταματήσει την ροή της φάσης. Με αποτέλεσμα να έρθει άλλος παίκτης της ΑΕΚ από πίσω, που καλυπτόταν και να γίνει κάτοχος της μπάλας. Η ΚΕΔ επισήμανε ότι οι ρέφερι όφειλαν να ενεργήσουν πιο γρήγορα. 

 

Οι υπόλοιποι ρέφερι δεν πίστευαν στα αυτιά και στα μάτια τους. Παρακολουθούσαν την ΚΕΔ να βάζει …χέρι στον Γκάγκα και στον Τζήλο και να μην ασχολείται με το σοβαρότατο λάθος του Ευθυμιάδη στην ίδια αναμέτρηση. 

 

Προφανώς και ο Λίντμπεργκ έγινε εξυγιαντής σε χρόνο ρεκόρ. Το μήνυμα που στάλθηκε στους ρέφερι είναι ξεκάθαρο. Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ατόπημα που έγινε μέχρι στιγμής στο διαιτητικό σεμινάριο της Super League που ολοκληρώνεται αύριο. Και αποτελεί φυσικά την συνέχεια αρκετών άλλων.  

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς