19.8 C
Athens

Νις – Μαρσέιγ: Στις 8/9 θα καθοριστεί η τύχη του αγώνα και οι ποινές των δύο ομάδων

Τα μεγάλης έκτασης επεισόδια στο ντέρμπι μίσους της περασμένης Κυριακής (22/8) ανάμεσα σε Νις και Μαρσέιγ προκάλεσαν τις άμεσες αντιδράσεις της αρμόδιας Λίγκας του πρωταθλήματος στη Γαλλία, η οποία κάλεσε τις δύο ομάδες σε πειθαρχική διαδικασία ακρόασης στις 25/8.

Από τη συγκεκριμένη διαδικασία δεν προέκυψε κάτι νεότερο αναφορικά με την τύχη του αγώνα και τις προβλεπόμενες ποινές για τους δύο συλλόγους και τους εμπλεκόμενους στα επεισόδια και πλέον τα πάντα θα αποσαφηνιστούν στη νέα συνεδρίαση στις 8 Σεπτεμβρίου, όταν η Πειθαρχική Επιτροπή της Ligue 1 ανακοινώσει τις βαριές, όπως προβλέπεται από το νόμο, «τιμωρίες».

Θυμίζουμε ότι ματς διακόπηκε οριστικά λίγο μετά το 70ο λεπτό μετά τη κίνηση των οπαδών να πετάξουν ένα μπουκάλι στον Παγιέτ της Μαρσέιγ, ο οποίος αντέδρασε επιστρέφοντας το πίσω στην κερκίδα, προκαλώντας την οργή και μετέπειτα την «μπούκα» των οπαδών της γηπεδούχου Νις.

Τρεις παίκτες της Μαρσέιγ τραυματίστηκαν, ενώ η ομάδα της Νις, έκανε λόγο για επίθεση σε Κλάιφερτ και Τοντιμπό από ανθρώπους της ασφάλειας των Μασσαλών.

Από τη χθεσινή (25/8) συνεδρίαση προέκυψε μόνο ότι η Νις θα δώσει το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της απέναντι στην Μπορντό δίχως την παρουσία φιλάθλων, ενώ με αποκλεισμό από τα γήπεδα τιμωρήθηκε ο γυμναστής των Μασσαλών, Πάμπλο Φερνάντες, που φέρεται να συμμετείχε στα επεισόδια εντός αλλά και εκτός του αγωνιστικού χώρου.

Πλέον, την τύχη του αγώνα θα την κρίνει η Δικαιοσύνη, με τη Νις να αντιμετωπίζει σοβαρότατες ποινές.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς