25.6 C
Athens

Europa League: Στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός κάνει το καθήκον του στη Σλοβακία και μπαίνει στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση στη φάση των ομίλων του Europa League!

Η Μπενφίκα και η Ζάλτσμπουργκ προκρίθηκαν στη φάση των ομίλων του Champions League και ο Ολυμπιακός εξασφάλισε μία θέση στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας στην προγραμματισμένη, για την Παρασκευή (28/8), κλήρωση των ομίλων του Europa League. Φυσικά, οι Ερυθρόλευκοι καλούνται να ολοκληρώσουν την αποστολή τους στη Σλοβακία και να υπερασπιστούν τη νίκη τους με 3-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στη σημερινή (26/8, 21:45) ρεβάνς με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Ολυμπιακός έχει συντελεστή 43.000 βαθμούς, σε σχέση με τις 21 ομάδες που έχουν, ήδη, εξασφαλίσει θέση στους ομίλους του Europa League, κατέχοντας την 6η υψηλότερη βαθμολογία! Η μόνη ομάδα που θα αγωνιστεί στα play-off του Europa League, την Πέμπτη (26/8), και έχει υψηλότερη βαθμολογία από τον Ολυμπιακό είναι η Σλάβια Πράγας. Έτσι, στη χειρότερη περίπτωση, οι Πρωταθλητές Ελλάδας θα είναι όγδοοι στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας και την κλήρωση της Παρασκευής (27/8).

Το Europa League αλλάζει από φέτος στον τρόπο διεξαγωγής. Στη φάση των ομίλων θα υπάρχουν 32 ομάδες, εκ των οποίων οι 21 είναι, ήδη, γνωστές. Πρόκειται για τις Λιόν, Νάπολι, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Λάτσιο, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μπράγκα, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Λέστερ, Λοκομοτίβ Μόσχας, Γκενκ, Μαρσέιγ, Γουέστ Χαμ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Ρεάλ Μπέτις, Σπαρτάκ Μόσχας, Σπάρτα Πράγας, Μίντιλαντ, Αϊντχόφεν, Φερεντσβάρος, Λουντογκόρετς, Μπρόντμπι. Οι υπόλοιπες 10 ομάδες θα προκύψουν από τα play-off του Europa League και τους επαναληπτικούς αγώνες της Πέμπτης (26/8).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς