17.2 C
Athens

Champions League: Πρόκριση-θρίλερ για Σαχτάρ, έγραψε ιστορία η Σέριφ των Ελλήνων

Με απίθανο αυτογκόλ του Ρουμπέν Αγκιλάρ στο 114', η Σαχτάρ πήρε την πρόκριση στην παράταση κόντρα στη Μονακό, ενώ η Σέριφ των Αθανασιάδη και Κολοβού έγραψε ιστορία στο Ζάγκρεμπ!

Στην πιο συγκλονιστική ρεβάνς της Τετάρτης (25/8), η Σαχτάρ Ντόνετσκ έγινε η 32η και τελευταία ομάδα των ομίλων του Champions League για τη σεζόν 2021/22.

Στο Χάρκοβο, η ουκρανική ομάδα έδειξε χαρακτήρα και ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Μονακό, στον επαναληπτικό του υπέρ της 1-0 από την πρώτη αναμέτρηση επί γαλλικού εδάφους, αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο ημίχρονο! Οι Μονεγάσκοι έστειλαν το ματς στην παράταση, καθώς επικράτησαν με 2-1 στην κανονική διάρκεια, αλλά ένα απίθανο αυτογκόλ του Αγκιλάρ στο 114′ έκρινε τα πάντα στη ρεβάνς της Ουκρανίας.

https://athlosnews.gr/o-vlachodimos-evale-tin-benfika-stous-omilous-tou-cl-i-malme-apekleise-ti-lountogkorets-vid/

Η Μονακό ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο και πέτυχε δύο γκολ με ισάριθμα κοντινά τελειώματα με το αριστερό του Μπεν Γεντέρ στο 18′ και το 39′.

Ο Γάλλος επιθετικός των Μονεγάσκων, Μπεν Γεντέρ, είχε και άλλες ευκαιρίες για να σκοράρει και να… καθαρίσει την πρόκριση, αλλά η Σαχτάρ κατάφερε να μειώσει με τον Μάρλος στο 74′, δίνοντας νέα τροπή στην αναμέτρηση.

Τελικά, το ζευγάρι οδηγήθηκε σε ημίωρη παράταση, εκεί όπου η Σαχτάρ έδειξε χαρακτήρα, αλλά είχε και την τύχη με το μέρος της, ισοφαρίζοντας στο 114′ με ένα απίθανο αυτογκόλ του Γάλλου αμυντικού Ρουμπέν Αγκιλάρ, ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει μία σέντρα του Μούντρικ από αριστερά έστειλε με το δεξί πόδι την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, κάνοντας… δώρο την πρόκριση στους Ουκρανούς.

Έγραψε ιστορία η Σέριφ των Ελλήνων!

Η Σέριφ Τιρασπόλ ολοκλήρωσε τον θρίαμβο στο Ζάγκρεμπ, ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Ντιναμό και έγραψε ιστορία, καθώς σε συνδυασμό με το υπέρ της 3-0 στο πρώτο ματς εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση στη φάση των ομίλων του Champions League!

Οι Πρωταθλητές Μολδαβίας, με τους Γιώργο Αθανασιάδη και Δημήτρη Κολοβό στο βασικό σχήμα, «βραχυκύκλωσαν» τους απογοητευτικούς Κροάτες, ενώ είχαν και δοκάρι στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Τιλ. Ο Κολοβός έγινε αλλαγή στο 74ο λεπτό από τον Τσαρλς Πέτρο.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο, είχε ένα γκολ που δεν μέτρησε με τον Όρσιτς στο 76′, αλλά το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος. Να σημειωθεί πως την περασμένη σεζόν η κροατική ομάδα είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Europa League…

Τέλος, στη Δανία, η Ζάλτσμπουργκ διπλασίασε τις νίκες επί της Μπρόντμπι επικρατώντας με το ίδιο σκορ και εκτός έδρας (2-1). Οι Αυστριακοί προηγήθηκαν νωρίς χάρη σε γκολ των Σέσκο (4′) και Αάρονσον (10′) ύστερα από μόλις 10 λεπτά αγώνα, εξασφαλίζοντας από νωρίς το εισιτήριο της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League. Το μόνο που κατάφεραν οι Δανοί ήταν να μειώσουν σε 2-1 με τον Μάξο στο 62ο λεπτό του επαναληπτικού.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της Τετάρτης (25/8):

Μπρόντμπι – Ζάλτσμπουργκ 1-2 [1-2] (62′ Μάξο – 4′ Σέσκο, 10′ Αάρονσον)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Σέριφ 0-0 [0-3]

Σαχτάρ – Μονακό 2-2 (1-2 κανονική διάρκεια) [1-0] (74′ Μάρλος, 114′ αυτ. Αγκιλάρ – 18′, 39′ Μπεν Γεντέρ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς