22.8 C
Athens

Bερύκιος για το tweet με την Παναγία την Αρουραία: Συγνώμη, παρασύρθηκα (pic)

Ο γνωστός δημοσιογράφος ανήρτησε φωτογραφία της Παναγίας με πρόσωπο αρουραίου • Ζήτησε συγνώμη λέγοντας ότι παραπλανήθηκε

Την ειλικρινή του συγγνώμη δήλωσε ο γνωστός δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος μέσω του εκκλησιαστικού πρακτορείου Romfea.gr για την ανάρτησή του με την «Παναγία την Αρουραία»

Ο γνωστός δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος του τηλεοπτικού σταθμού Alpha στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media (twitter) χρησιμοποίησε μία εικόνα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, προσβλητική για την εικόνα της Παναγίας, που παρουσίασε την ίδια και τον Χριστό να έχουν πρόσωπα αρουραίων.

Τη φωτογραφία την είχε συνοδεύσει με πολιτικά μηνύματα υπέρ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνοντας θέση στην κόντρα του επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου, Θανάση Καρτερού, με μερίδα του αντιπολιτευτικού Τύπου.

Μετά τον σάλο που προκάλεσε, με εκατοντάδες χρήστες να καταφέρονται εναντίον του, αφαίρεσε την προσβλητική εικόνα και με δήλωσή του ζητά συντετριμμένος συγνώμη γι’ αυτό το λάθος του τονίζοντας ότι παραπλανήθηκε επειδή έψαχνε γρήγορα μια φωτογραφία στο διαδίκτυο.

Αυτό βεβαίως δεν εξηγεί σε καμία περίπτωση γιατί το κείμενο που τη συνόδευε αναφερόταν ακριβώς στην «Παναγία την Αρουραία», γεγονός που δείχνει πως η φωτογραφία δεν μπήκε εκ παραδρομής, αλλά αναζητήθηκε επί τούτου για να στηρίξει το κείμενό του.

Ολόκληρη η δήλωση του Δήμου Βερύκιου είναι η ακόλουθη:

«Με πόνο ψυχής και πραγματική συντριβή αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη πρώτα και πάνω από όλους, από τον Τριαδικό Θεό και την Υπεραγία Θεοτόκο, που κατ’ επανάληψη και οπότε αυτό χρειάστηκε, αποτέλεσαν στήριγμα και παρηγοριά στη ζωή μου.

Η ευσπλαχνία της, είμαι σίγουρος, για ακόμη μια φορά πως θα αποτελέσει σωσίβιο στην τρικυμία που βρίσκομαι, μετά από μια μεγάλη πλάνη, από την οποία παρασύρθηκα, αναζητώντας στο διαδίκτυο εικόνα της Παναγίας που προστατεύει τα πάσης φύσεως τρωκτικά ζώα, προκειμένου να αναδείξω, όχι τα αθώα ζώα, αλλά τα ανθρωπόμορφα, που αναζητούν απελπισμένα προστασία κρυπτόμενοι ακόμη και πίσω από τα Ιερά Εικονίσματα.

Η ταχύτητα με την οποία έκανα την αναζήτησή με «στράβωσαν» και δε συνειδητοποίησα πως ήταν απεικόνιση προσβλητική για το πρόσωπο της Παναγίας και γι αυτό την απέσυρα από τον προσωπικό μου λογαριασμό.

Τόσο ο πνευματικός μου, όσο η προσπάθεια μου να ενισχύσω όλα αυτά τα χρόνια, από όποιο πόστο και αν υπηρέτησα, το έργο της εκκλησία και η προσπάθεια μου να αναδείξω το φιλανθρωπικό της έργο, ομολογούν πως όχι μόνο πρόθεση δεν είχα να προσβάλλω το Πανίερο Πρόσωπο της Παναγίας, αλλά αντίθετα ότι αποτελεί το Πρόσωπο που αντλώ και εγώ πολλές φορές δύναμη για να ξεπεράσω τα εμπόδια και τα θηρία που επιθυμούν να με κατασπαράξουν.

Οι ψαλμοί του Δαυίδ στους στίχους 4, 5, 17 , 50, 81 και 90 περιγράφουν με σαφήνεια.

Ένα μεγάλο συγνώμη όμως, οφείλω και στον πιστό λαό του Θεού, που σκανδαλίστηκε, από δικό μου λάθος.

Συγνώμη νοιώθω την ανάγκη να ζητήσω και από τον ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό Alpha που εργάζομαι από την πρώτη μέρα λειτουργίας του και προσωπικά από τον Δ. Κοντομηνά που διαρκώς κρατάει ψηλά το λάβαρο της Ορθοδοξίας και επιδεικνύει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα εκκλησιαστικά ζήτημα.

Έχω μάθει να παραδέχομαι τα λάθη μου, πάνω από όλα όμως έχω μάθει να σέβομαι και να ζητάω συγνώμη, όταν η συνείδηση μου το επιβάλει.

Δήμος Βερύκιος».

Τι έλεγε στην ανάρτηση που έσβησε

Στην αρχική του ανάρτηση ο δημοσιογράφος είχε γράψει:

«Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την “Παναγιά την Αρουραία”, προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου… Χίλιες φορές με τον «φευγάτο» Καρτερό παρά με την φιλάργυρη αρουραία…».

Λίγο μετά την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η φωτογραφία με το πρόσωπο της Παναγίας και τον Ιησού που είχε αντικατασταθεί από αρουραίους, ο Δήμος Βερύκιος κατέβασε την εικόνα, γράφοντας στο Twitter: «Κατέβασα την φωτο με την “Παναγία την Αρουραία” γιατί δεν έχω χρόνο να κυνηγώ ανεμόμυλους & να αντιπαλεύω τον κομματικό & θρησκευτικό φανατισμό. Βλέπετε δεν τους απασχολεί να μάθουν ποια είναι η Αρουραία με τα πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα από τον ιδιόκτητο Δρυμό! Στρουθοκάμηλοι».

Και συνεχίζοντας τις αναρτήσεις του, προσπάθησε να ζητήσει συγνώμη από τους πιστούς εάν τυχόν τους προσέβαλε, λέγοντας πως δεν είχε καμία πρόθεση να κλονίσει την πίστη των Χριστιανών.

• Οσο περί θρησκευτικής πίστης και σεβασμού αυτής , τα κομματικά τρολάκια είναι τα τελευταία που μπορούν να παραδώσουν μαθήματα. Η Εκκλησία μας ξέρει ότι μπορεί μεγάλους Σταυρούς να μην κάνω , όμως μεγάλη Πίστη έχω γιατί πορεύομαι στον Ορθό Δρόμο των Χριστιανικών Αρχών…

— Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) August 19, 2018

• Τρωκτικά της παραδημοσιογραφίας που κρύβεστε πίσω από τους φανατικούς σκοταδιστές που έχουν βρει καταφύγιο στα λαγούμια του διαδικτύου…

— Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) August 19, 2018

• Εσείς φτιάξατε την Λουκά της TV & τώρα τις/τους Λουκάδες του Διαδικτύου. Επιχειρείτε με τα τρολαρίσματα να υποκαταστήσετε τον πολιτικό προσωπικό και να το παίζετε νταβατζήδες των κομμάτων εξουσίας…Το ζητούμενο είναι τι κάνει το πολιτικό προσωπικό στην νέα αυτή απειλή.

— Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) August 19, 2018

• Τα τρολάκια του σκότους προβαίνουν σε οργανωμένη επίθεση επιχειρώντας να δημιουργήσουν κλίμα ΟΧΙ μόνο εναντίον μου αλλά και κατά του Alpha ότι τάχα εμείς είμαστε οι Άπιστοι και αυτοί οι Πιστοί. Με ανορθόδοξες πρακτικές υπερασπίζονται δήθεν την Ορθοδοξία ! Θεομπαίχτες

— Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) August 19, 2018

• Όσο για την ταύτιση μου με τον Κοντομηνά είναι τίτλος Τιμής. Αλλωστε είναι αυτός που έφτιαξε δεκάδες εκκλησιαστικά έργα με κύριο αυτό την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Πόλη όπου και το Πατριαρχείο τον ανακήρυξε: «Μέγας Άρχων».

— Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) August 19, 2018

• Και επειδή βλέπω να συνεχίζεται η πολιτική σπέκουλα μέσα στην νύχτα επιχειρώντας να πυροδοτήσουν τον θρησκευτικό φανατισμό επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι δεν είχα καμία πρόθεση να κλονίσω την Πίστη των Χριστιανών. Για το μόνο που στεναχωριέμαι και τους ζήτω συγνώμη…

— Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) August 19, 2018

• …είναι οι αγνοί Πιστοί που επηρεάστηκαν & αφιονιστηκαν από τα κομματικά τρολ που με λύσσα επιχείρησαν να εμπλέξουν την επίμαχη -άστοχη- ανάρτηση στον προσωπικό μου λογαριασμό & με τον Alpha που διαρκώς κρατάει ψηλά την Σημαία της Ορθοδοξίας

— Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) August 19, 2018

Βεβαίως και αυτές τις αναρτήσεις τις έχει αφαιρέσει.

Λίγο αργότερα με νέα tweets επιχείρησε να εξηγήσει γιατί υπερασπίζεται τον Θανάση Καρτερό.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς