24.3 C
Athens

Σεμινάριο δημοτικού σχολείου, τσιμουδιά Περέιρα για το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Σεμινάριο – παρωδία των Ελλήνων διαιτητών από τον Περέιρα, ασχολήθηκαν με φρου – φρου κι αρώματα κι όχι με το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ που τίναξε το πρωτάθλημα στον «αέρα»

Ένα ακόμη διαιτητικό σεμινάριο της Super League εξελίσσεται σε παρωδία. Η επιτροπή διαιτησίας δεν έχει διάθεση να εμβαθύνει στα προβλήματα που υπάρχουν. Η εκπαίδευση είναι επιδερμική. Χωρίς ουσία. Γίνεται γιατί είναι υποχρεωτική βάσει του κανονισμού. Προσέξτε τι συνέβη χθες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα έπρεπε να γίνει ανάλυση στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο (2017-18). Σε όσα έγιναν από διαιτητικής πλευράς.

Τον λόγο πήρε ο Σταύρος Τριτσώνης. Αραιά και που πεταγόταν ο Μαρίν, ο Ισπανός, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα για να ενταχθεί στην ΚΕΔ τον Μάρτιο, λίγες ημέρες πριν από τα γεγονότα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ! Ο Τριτσώνης λοιπόν άρχισε την προβολή διάφορων φάσεων. Με σκοπό να επισημάνει τα θετικά και τα αρνητικά σε κάποιες αποφάσεις που πήραν οι ρέφερι. Τι έδειξε; Μία λάθος κάρτα του Άρη Βάτσιου (Δυτικής Αττικής) που υποβιβάστηκε φέτος στη Football League, στον αγώνα Απόλλων-Παναθηναϊκός!

Τον Αλέξανδρο Κατσικογιάννη (Ηπείρου), τον οποίο επίσης υποβίβασε η ΚΕΔ, που έσπρωξε τον Μάριν στην αναμέτρηση Απόλλων-Ολυμπιακός. Ένα φάουλ που σωστά υπέδειξε ο βοηθός στον Στέφανο Κουμπαράκη (Θράκης) στο παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός! Η επιτροπή έκανε παρατηρήσεις στον Θανάση Τζήλο (Λάρισας). Γιατί, σύμφωνα με την άποψη των μελών της, έπρεπε να βρίσκεται σε άλλη θέση στην εκτέλεση του πέναλτι στον αγώνα Ατρόμητος-Ολυμπιακός! Τσιμουδιά, για τα λεπτά των καθυστερήσεων που δεν κρατήθηκαν.

Στον Μανώλη Σκουλά (Θεσσαλίας) για μία κάρτα που δεν έδωσε στον αγώνα Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης! Προβλήθηκε άλλη μία φάση που αφορούσε παιχνίδι της Λαμίας που σφύριξε ο Τζήλος. Άφησε το πλεονέκτημα ενώ δεν έπρεπε και μετά αναγκάστηκε να δώσει κάρτα! Τι; Δεν ασχολήθηκε η ΚΕΔ με το πέναλτι-φάντασμα του Βάτσιου στο Λαμία-ΑΕΚ; Με τον Κομίνη στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ;

Με κάποια από τα σοβαρά διαιτητικά λάθη που έγιναν κατά την διάρκεια της περσινής αγωνιστικής περιόδου; Σιγά μην το έκαναν. Αφού διατήρησαν τους περισσότερους διαιτητές στους πίνακες. Στο τέλος ο Περέιρα και οι λοιποί ΚΕΔίτες συμβούλευσαν τους ρέφερι να παίρνουν καλύτερες θέσεις στον αγωνιστικό χώρο. Άμεσα στις αποφάσεις. Σε ξεκάθαρες παραβάσεις να εφαρμόζουν τον κανονισμό. Τα αυτονόητα. Ας τους έστελναν μέιλ. Δεν ήταν ανάγκη να πάνε όλοι στο Καρπενήσι. Θα είχαν αποφύγει και τα έξοδα. Από την άλλη δεν θα έκαναν ολιγοήμερες διακοπές λίγα 24ωρα πριν την σέντρα του πρωταθλήματος.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς