18.1 C
Athens

Ο ενθουσιασμός του ΠΑΟΚ, στο κατώφλι των ομίλων

Να αποκλείσει την Μπενφίκα και να πανηγυρίσει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League;
Αυτή είναι η επιτυχία, η μεγαλύτερη στην ιστορία του και μη τυχόν τη συγκρίνετε με τα κυπελλάκια, σας έφαγα!

Και πρωτάθλημα να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ, μην το συζητάτε… Το να προκριθείς σε όμιλο του Τσάμπιονς  Λιγκ είναι η σπουδαιότερη στιγμή της νεότερης ιστορίας του ΠΑΟΚ. Από τη στιγμή που μπαίνει στο κλαμπ των καλύτερων ομάδων του κόσμου, από τη στιγμή που έχει την ευκαιρία να ανταγωνιστεί σπουδαία ποδοσφαιρικά ονόματα, είναι πλέον άλλη ομάδα. Είναι η ομάδα που παίζει που πουλά και αγοράζει με αντίκρισμα πολλών εκατομμυρίων,είναι η ομάδα που θα κτίσει κάτι πολύ διαφορετικό και μεγάλο σε σχέση με όσα γνωρίζαμε μέχρι πέρσι.
Από την ντροπή της Έστερσουντ, στην δόξα των ομίλων του Champions League, στα 25 και πλέον εκατομμύρια που θα γίνουν αφετηρία για να φτιάξει ο ΠΑΟΚ το όνομα και την ομάδα του.

Η Μπενφίκα είναι το μεγάλο φαβορί, όπως άλλωστε το ίδιο συνέβαινε και με τους δύο προηγουμένους αντιπάλους του ΠΑΟΚ. Δεν είναι αυτό το εμπόδιο. Δεν είναι το προβάδισμα και τα προγνωστικά που θα παίξουν στο Ντα Λουζ και στην Τούμπα.

Θα είναι μερικές λεπτομέρειες που η Μπενφίκα τις έχει διαχειριστεί κατά καιρούς με επιτυχία κι ο ΠΑΟΚ έχει να αντιπαρατάξει τον ενθουσιασμό του και την ανάγκη για κάτι σπουδαίο.
Είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές που ζει ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη και είναι επίσης απόλυτα κατανοητό ότι βαθμός δυσκολίας είναι, ειδικά αυτή τη φορά, πιο μεγάλος. Είναι κι ο ΠΑΟΚ που έχει να κερδίσει πολλά, να χάσει ελάχιστα και έχει μάλιστα κλειδώσει τη συμμετοχή του στο Europa League, γεγονός που σε κάθε περίπτωση θα διατηρήσει έντονο το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς