18.8 C
Athens

Παγώνη: Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν

Την πεποίθηση ότι οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί θα κολλήσουν οπωσδήποτε κορωνοϊό εξέφρασε η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑϊ.

«Οι ανεμβολίαστοι δεν υπάρχει περίπτωση να μη νοσήσουν, θα νοσήσουν όλοι», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και πρόσθεσε: «Μετά από 18 μήνες δεν πρέπει να φοβόμαστε το εμβόλιο, έχουμε εμπειρία δισεκατομμυρίων ατόμων πλήρως εμβολιασμένων και μελέτες στα χέρια μας. Είμαστε αιχμάλωτοι μιας νόσου, έχουμε το εμβόλιο και δεν το κάνουμε. Αν δεν εμβολιαστούμε δε θα σωθούμε, δε θα προχωρήσουμε στην επόμενη φάση της ζωής μας, δε θα είμαστε ελεύθεροι.

Από αυτούς που πέθαναν χθες κανείς δεν ήταν εμβολιασμένος. Περιστατικά εμβολιασμένων που νόσησαν είναι ελάχιστα, δεν είναι σημαντικά. Η μετάλλαξη Δέλτα δεν αστειεύεται, είναι πολύ επιθετική και μεταδοτική στη νεολαία», υπογράμμισε, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή της με την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους: «Οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους δεν έπρεπε να βγουν. Ήταν γεμάτα τα σοκάκια στα νησιά».

Η κ. Παγώνη εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένη για τον αριθμό των νεκρών και των διασωληνωμένων στη χώρα μας; «Για Κυριακή τα κρούσματα είναι πάρα πολλά, με λίγα τεστ. Μας προβληματίζουν πάρα πολύ ο αριθμός των νεκρών, η αύξηση των διασωληνωμένων και η αύξηση των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες COVID. Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ.

Εδώ και αρκετό καιρό τα νοσοκομεία ζουν δύσκολη φάση, έχουν να διαχειριστούν ασθενείς COVID και ασθενείς non COVID, και οι ΜΕΘ το ίδιο. Χρειάζεται ενίσχυση ειδικά για το νοσηλευτικό προσωπικό, είχαμε πρόβλημα και προ πανδημίας, πόσω μάλλον τώρα.

Τον στόχο της ανοσίας δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τον πετύχουμε. Τον Σεπτέμβρη πρέπει να τρέξουμε τους εμβολιασμούς. Οι ομάδες των 50+ πρέπει να εμβολιαστούν, αλλά και οι νέοι μας» είπε η κ. Παγώνη.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς στα παιδιά ανέφερε ότι στην Αμερική τα στοιχεία δείχνουν ότι τα κρούσματα στα παιδιά έχουν αύξηση 50% και μεταδίδουν τον ιό στους μεγαλύτερους.

Τέλος, για τα κρούσματα στο Ισραήλ σχολίασε ότι «63,5% έχουν εμβολιαστεί… Έχεις τείχος ασφαλείας με 63,5%; Πρέπει να πας πάνω από 80% και πέταξαν αμέσως τις μάσκες και ξεκίνησαν τα πάρτι. Εμείς δεν πάμε έτσι».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς