25.9 C
Athens

Ζάετς: Ο ΠΑΟΚ δεν είναι το φαβορί με τη Ριέκα

Ο Κροάτης Βέλιμιρ Ζάετς, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής (μεταξύ άλλων και του Παναθηναϊκού) μίλησε σε κροατική ιστοσελίδα για τον επαναληπτικό της Ριέκα με τον ΠΑΟΚ (26/8), στο πλαίσιο των πλέι οφ του Conference League.

Ο 65χρονος  Βέλιμιρ Ζάετς τόνισε πως μετά το 1-1 της πρώτης αναμέτρησης στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ δεν είναι πια το φαβορί για την πρόκριση και η Ριέκα μπορεί να ολοκληρώσει την έκπληξη και να περάσει εκείνη στη φάση των ομίλων της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζάετς:

Για το πρώτο ματς: «Η Ριέκα πέτυχε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα, αν και, πλέον, η ισοπαλία με 1-1 δεν δίνει πλεονέκτημα μετά την απόφαση της UEFA να καταργήσει το εκτός έδρας γκολ. Είναι κρίμα για τη Ριέκα που δέχθηκε το γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά μπορούμε να πούμε ότι, πλέον, έχει την τύχη στα χέρια της.

Για τη ρεβάνς επί κροατικού εδάφους: «Η Ριέκα δεν πρέπει να επιτρέψει στον εαυτό της καμία χαλάρωση κόντρα στον ΠΑΟΚ. Παρατήρησα ότι οι ομάδες μας έχουν ξεκινήσει να υποτιμούν τους αντιπάλους τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν είναι εύκολο να νικήσεις κανέναν αυτές τις ημέρες, από όποια χώρα και αν προέρχεται. Είδαμε τους αποκλεισμούς της Χάιντουκ και της Όσιγιεκ από ομάδες του Καζακστάν και της Βουλγαρίας αντίστοιχα».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης των δύο ομάδων: «Θα ήταν υπέροχο για το κροατικό ποδόσφαιρο να περάσει η Ριέκα. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ είναι κάτι παραπάνω από μία στιβαρή ομάδα, που αξίζει το μέγιστο σεβασμό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δημιούργησε πολλές ευκαιρίες στο παιχνίδι της Τούμπας.

Νομίζω ότι μετά την ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ δεν είναι, πλέον, το φαβορί και ελπίζω ότι η Ριέκα με τη βοήθεια του κόσμου της, μπορεί να επαναλάβει τα όσα έκανε στη ρεβάνς με τη Χιμπέρνιαν. Από ό,τι βλέπω, ο Γκόραν Τόμιτς κάνει καλή δουλειά και έχει χτίσει μία ομάδα που μπορεί να αντιμετωπίσει αντιπάλους του διαμετρήματος του ΠΑΟΚ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς