22.5 C
Athens

Εστία υπερδιασποράς κορωνοϊού το Euro

Ο τελικός του Euro 2020 ανάμεσα στην Αγγλία και την Ιταλία χαρακτηρίζεται πλέον ως εστία υπερδιασποράς του κορωνοϊού, λόγω του επιπέδου μόλυνσης που εντοπίστηκε στο Wembley εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Η Δημόσια Υπηρεσία Υγείας της Αγγλίας δήλωσε ότι 2.295 άτομα που παρακολούθησαν τον αγώνα από τις εξέδρες είναι πιθανό να ήταν ήδη μεταδότες, ενώ άλλα 3.404 άτομα ενδέχεται να μολύνθηκαν στον τελικό της 11ης Ιουλίου.

Άλλα αθλητικά γεγονότα στη Μ. Βρετανία, όπως το Γκραν Πρι του Silverstone καθώς και το Wimbledon, παρουσίασαν πολύ λιγότερες μολύνσεις από το Euro.

«Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να επαναφέρουμε μαζικά αθλήματα και πολιτιστικές εκδηλώσεις με ασφάλεια, αλλά είναι σημαντικό οι άνθρωποι να παραμείνουν προσεκτικοί όταν αναμειγνύονται σε πολυσύχναστα περιβάλλοντα», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Όλιβερ Ντάουντεν και προέτρεψε τον κόσμο που θέλει να επιστρέψει σε μια -σχετική- κανονικότητα να εμβολιαστεί:.

«Για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ποδοσφαιρική σεζόν, τα θέατρα και τις συναυλίες ασφαλείς με πλήθος κόσμου αυτό το χειμώνα, παροτρύνω τους λάτρεις του αθλητισμού, της μουσικής και του πολιτισμού να κάνουν το εμβόλιο, καθώς αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε τα μεγάλα γεγονότα στη ζωή μας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς