18.8 C
Athens

Σινσινάτι: Στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς και επόμενος αντίπαλος ο Σβέρεφ!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Καναδό Αλιασίμ με 2-1 σετ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά στο Σινσινάτι, όπου τον περιμένει ο Γερμανός Σβέρεφ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Φέλιξ Οζέ-Αλιασίμ με 2-1 σετ (6-2, 5-7, 6-1) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Western & Southern Open στο Σινσινάτι (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!), όπου τον περιμένει ο Γερμανός Αλεξάντερ Ζβέρεφ, τα ξημερώματα της Κυριακής (22/8, 01:00).

Ο αγώνας στο Σινσινάτι κράτησε τρία σετ και συνολικά 2 ώρες και 12 λεπτά. Ο Έλληνας τενίστας έκαμψε την αντίσταση του Αλιασίμ, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 17 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις. Ο Τσιτσιπάς πήρε εύκολα το πρώτο σετ με 6-2, ενώ ο 21χρονος αντίπαλός του κατέκτησε το δεύτερο σετ στο όριο με 7-5. Ωστόσο, στο τρίτο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν και πάλι εμφανώς ανώτερος, επικρατώντας με 6-1 στα games.

Ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ξεπέρασε εύκολα, μέσα σε 60 λεπτά, το εμπόδιο του Νορβηγού Κάσπερ Ρουντ με 2-0 σετ (6-1, 6-3). Ο Γερμανός Ζβέρεφ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε τις 48 νίκες φέτος και προκρίθηκε στον ένατο ημιτελικό μέσα στο 2021. Να σημειωθεί πως μετά το Σινσινάτι ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα συμμετάσχει στο US Open (31 Αυγούστου-12 Σεπτεμβρίου).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς