18.8 C
Athens

Ο Κούμαν πέταξε το γάντι στον Μορίμπα που αρνείται να ανανεώσει με την Μπαρτσελόνα

Ο Ιλάς Μορίμπα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Μπαρτσελόνα και ο Ρόναλντ Κούμαν έσπευσε να του δώσει ευκαιρίες στα 18 του χρόνια με την πρώτη ομάδα από την περασμένη σεζόν.

Αγωνιζόμενος είτε βασικός, είτε ως αλλαγή σε 18 ματς, ο μέσος με καταγωγή από τη Γουϊνέα πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε τρεις ασίστ. Ωστόσο, ο Μορίμπα βλέπει το μέλλον του μακριά από τη Βαρκελώνη καθώς δεν δέχεται να ανανεώσει με τους όρους που του προσφέρει η νέα διοίκηση.

Ο Ρόναλντ Κούμαν στη συνέντευξη Τύπου πριν την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αθλέτικ Μπιλμπάο τοποθετήθηκε για τον 19χρονο box to box μέσο και πέταξε τα καρφιά του για τη στάση του ποδοσφαιριστή.

«Μίλησα μαζί του πριν δύο εβδομάδες περισσότερο ως άνθρωπος παρά ως προπονητής της Μπαρτσελόνα. Η κατάσταση τους είναι απαίσια. Ο Ιλάς είναι παίκτης για το μέλλον του συλλόγου, αλλά δεν θέλει να παίξει μαζί μας. Ξέρω τι του προσφέρει ο σύλλογος. Η συμβουλή μου είναι πως οι νεαροί παίκτες πρέπει να παίζουν παιχνίδια σε αυτή την ηλικία. Πάνω από όλα είναι ο σύλλογος», ανέφερε ο Ολλανδός προπονητής και έδειξε ουσιαστικά τις προθέσεις του.

Ο Μορίμπα βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου (το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι του 2022) και κοστολογείται με 15.000.000 ευρώ από τον σύλλογο, ο οποίος του προσφέρει 5.000.000 ευρώ συμβόλαιο ετησίως (από τις 700.000 που παίρνει) αλλά ο ποδοσφαιριστής δεν ικανοποιείται από τα συγκεκριμένα χρήματα και για αυτό ήδη αγγλικές ομάδες (Τσέλσι, Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ) έχουν ήδη κάνει τις πρώτες τους κινήσεις..

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς