17.6 C
Athens

Ενρίκε για Τσιμίκα: Θέλει χρόνο να προσαρμοστεί, αλλά θα γίνει ένα εξαιρετικό back-up του Ρόμπερτσον

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Κώστα Τσιμίκα ο παλαίμαχος αμυντικός της Λίβερπουλ, Χοσέ Ενρίκε. Ο Ισπανός πρώην μπακ των «Reds» έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα άσου, που ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός σε αγώνα της Premier League το περασμένο Σάββατο απέναντι στη Νόριτς, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.

Ο τραυματισμός του Ρόμπερτσον (θα μείνει εκτός για ακόμη 2 εβδομάδες) έδωσε την ευκαιρία στον πρώην «Ερυθρόλευκο» Τσιμίκα να κερδίσει φανέλα βασικού από τον Κλοπ, για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος από τον Αύγουστο του 2020.

Ο Τσιμίκας τα πήξε εξαιρετικά κόντρα στη Νόριτς των Γιαννούλη και Τζόλη, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Ο Γιούρκεν Κλοπ δείχνει να εμπιστεύεται τον 25χρονο αμυντικό και δεν αποκλείεται να τον ξεκινήσει βασικό και τα επόμενα δύο παιχνίδια στην Premier.

Σύμφωνα λοιπόν με τον πολύπειρο Χοσέ Ενρικέ, που γνωρίζει από πρώτο χέρι την πίεση που επικρατεί στο Άνφιλντ, ο Τσιμίκας θα αποτελέσει μία αξιόπιστη επιλογή για αλλαγή του Ρόμπερτσον, καθώς απέδειξε ότι προσαρμόστηκε άμεσα στις απαιτήσεις του Γερμανού τεχνικού.

«Τα πήγε πραγματικά καλά απέναντι στην Νόριτς και είχε μία καλη προετοιμασία. Όλοι έμειναν έκπληκτοι με το πόσο καλά τα πήγε από τη στιγμή που επέστρεψε. Μπορούσες να δεις την ενέργειά του αλλά είναι πίσω από έναν από τους κορυφαίους αριστερούς μπακ στον κόσμο.

Ήταν δύσκολο για εκείνον να βρει αγωνιστικό χρόνο και πιστεύω ότι χρειαζόταν να περάσει κάποιο διάστημα για να προσαρμοστεί σε αυτά που ζητούσε ο Κλοπ. Ακόμα και ο Ρόμπερτσον χρειάστηκε χρόνο όταν έφτασε στο Άνφιλντ επειδή τότε ήταν μπροστά απο εκείνον ο Αλμπέρτο Μορένο.

Είναι δύσκολο για κάποιον να προσαρμοστεί στο στιλ παιχνιδιού του Κλοπ και θέλει χρόνο, αλλά νομίζω πως ο Τσιμίκας θα γίνει ένα εξαιρετικό back-up του Ρόμπερτσον. Είναι δύσκολο να πω τι θα χρειαστεί να βελτιώσει αυτή τη στιγμή, ίσως το αμυντικό κομμάτι επειδή επιθετικά είναι πολύ καλός.

Φέρνει ένταση και ενέργεια, μπορεί να κάνει σέντρες και είναι πολύ επιδέξιος ως φουλ-μπακ. Μου αρέσει. Ο Ρόμπερτσον είναι από άλλο επίπεδο, αλλά ο Τσιμίκας θα συνεχίσει να βελτιώνεται και θα είναι πολύ χρήσιμος παίκτης αν χρειαστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ενρίκε.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς