23.5 C
Athens

UEFA: Κάνει δεύτερες σκέψεις για τις wild cards στο νέο Champions League

Το Champions League πρόκειται να αλλάξει ριζικά από το 2024 και μετά, ακολουθώντας τα πρότυπα της Euroleague στο μπάσκετ, με ακόμα περισσότερες ομάδες και παιχνίδια ανά εβδομάδα.

Η συγκεκριμένη απόφαση της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας πολύ δύσκολα θα αλλάξει, ωστόσο πλέον γίνονται δεύτερες σκέψεις από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αναφορικά με τις wild cards, που δεν αποκλείεται να καταργηθούν.

Συγκεκριμένα, στο ρεπορτάζ των «Times» αναφέρεται ότι παρά την αρχική πρόθεση της UEFA να προσφέρει «κάρτες ελεύθερης εισόδου» (wild cards) στις ομάδες που δεν θα έχουν εξασφαλισμένη παρουσία στους ομίλους του Champions League, αλλά βρίσκονται πολύ ψηλά στο ranking, οι απανωτές αντιδράσεις των οπαδών μπορεί να οδηγήσουν σε ματαίωση αυτής της λογικής, που σίγουρα θα αδικήσει πολλούς συλλόγους στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αναμένεται να συνεδριάσει σχετικά τον επόμενο μήνα, με τις όποιες αλλαγές αποφασιστούν για τη νέα μορφή της διοργάνωσης, να έχουν ισχύ για τουλάχιστον εννέα σεζόν – ξεκινώντας από τη σεζόν 2024/25.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς