24.3 C
Athens

Συγκλονίζει ο Χιμένες: «Οι γιατροί έκαναν λόγο για θαύμα, είπαν πως είμαι τυχερός που ζω»

Ο Ραούλ Χιμένες δεν αποτελεί μία απλή περίπτωση ποδοσφαιριστή. Είναι αυτός που κοίταξε στα μάτια τη δυσκολία ενός -για πολλούς- αξεπέραστου τραυματισμού, έπεσε, πάλεψε και εν τέλει σηκώθηκε ξανά. Ή μάλλον κλώτσησε ξανά, καθώς οι γιατροί δεν του έδιναν και πολλές ελπίδες, όχι απλά να παίξει ξανά ποδόσφαιρο αλλά ακόμα και να δει το φως της ημέρας.

Τουλάχιστον αυτό αποκάλυψε ο ίδιος με δηλώσεις του στη Guardian, λίγες μέρες μετά την επίσημη επιστροφή του στα γήπεδα της Premier League με τη φανέλα της Γουλβς. Δύναμη ψυχής, που αυτόματα σου προκαλεί το παρατεταμένο χειροκρότημα.

Εννέα μήνες μετά τη στιγμή που τα πάντα έσβησαν από την εναέρια σύγκρουση με τον Νταβίντ Λουίζ, ο Μεξικανός φορ «έσπασε» τη σιωπή του, αποκαλύπτοντας σοκαριστικές λεπτομέρειες από το διάστημα της αποθεραπείας του, αλλά και τα όσα του εκμυστηρεύτηκαν οι γιατροί.

«Οι γιατροί είπαν πως είμαι τυχερός που είμαι ζωντανός» τόνισε σε πρώτη φάση ο 30χρονος ποδοσφαιριστής, για να προσθέσει πως:

«Δεν με είχε τρομάξει η φάση. Είχα ζητήσει να δω κι άλλα βίντεο, από άλλες λήψεις. Για κάποιον λόγο δεν είχα πρόβλημα να βλέπω τα βίντεο, ενώ άλλες φορές βλέπουμε έναν τραυματισμό στον αστράγαλο, ούτε καν δικό μας, και μας σοκάρει.

Ποτέ δεν πίστεψα ότι τα πράγματα μπορεί να πάνε άσχημα, ίσως επειδή δεν θυμάμαι το περιστατικό. Δεν θυμάμαι πόσο πόνεσε, δεν σκέφτηκα ποτέ πως ίσως τελειώσει η καριέρα μου. Υπήρξε αυτό το ενδεχόμενο βέβαια, αλλά ήμουν σίγουρος πως θα συνεχίσω.

Όταν επέστρεψα στις προπονήσεις, τον Μάρτιο, είχε πλάκα γιατί οι συμπαίκτες μου δεν επιτρεπόταν να μου κάνουν φάουλ και ήταν λες και ήμουν ο καλύτερος στον κόσμο.

Τώρα φοράω προστατευτικό στο κεφάλι, αλλά αν ήταν στο χέρι μου θα το έβγαζα. Οι γιατροί όμως επέμειναν πως είναι πιο επικίνδυνο για μένα να τραυματιστώ παρά για τους άλλους παίκτες».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς