18.1 C
Athens

Ευρωμπάσκετ Γυναικών: Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική

Τους πιθανούς αντιπάλους της ενόψει των προκριματικών για το Ευρωμπάσκετ του 2023 έμαθε η Εθνική ομάδα, που βάσει της βαθμολογίας της τοποθετήθηκε στο β’ γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τις Λευκορωσία, Ρωσία, Ιταλία και Σουηδία.

Η FIBA χώρισε τις 38 ομάδες σε οκτώ υποομίλους, από τους οποίους μετά και την κλήρωση των προκριματικών θα προκύψουν οι 14 που θα πάρουν το εισιτήριο για τα τελικά της σπουδαίας διοργάνωσης.

Σημειώνεται ότι οι δέκα πρώτες ομάδες των ομίλων θα προκριθούν στα τελικά της διοργάνωσης, όπως και οι τέσσερις καλύτερες δεύτερες.

Στο πρώτο γκρουπ βρίσκονται η Ισπανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Σερβία και η Τουρκία, στο τρίτο το Μαυροβούνιο, η Μεγάλη Βρετανία, η Τσεχία, η Σλοβακία και η Λετονία, στο τέταρτο η Σλοβενία, η Ουκρανία, η Βοσνία, η Ουγγαρία και η Κροατία, στο πέμπτο η Λιθουανία, η Πολωνία, η Γερμανία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία, στο έκτο η Ολλανδία, το Ισραήλ, η Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο και η Δανία, στο έβδομο η Ελβετία, η Ιρλανδία, η Αυστρία και η Εσθονία και στο έβδομο η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία.

Η κλήρωση της προκριματικής φάσης του τουρνουά θα διεξαχθεί στις 20/08 και θα καλυφθεί ζωντανά από το κανάλι της FIBA στο YouTube.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς