24.2 C
Athens

Premier League: Με το… δεξί Λέστερ και Τσέλσι (vids)

Ο Τζέιμι Βάρντι νίκησε τον Ζοζέ Σα και με δικό του γκολ η Λέστερ κέρδισε τη Γουλβς με 1-0, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Premier League. Εύκολη επικράτηση για την Τσέλσι, που «υπέταξε» την Κρίσταλ Πάλας με 3-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Από τα επτά παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής για την πρεμιέρα του αγγλικού Πρωταθλήματος, στα έξι κέρδισαν οι γηπεδούχοι! Μόνο η Μπράιτον χαμογέλασε εκτός έδρας και αυτή με ανατροπή!

Ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Ζοζέ Σα, ήταν πολύ καλός στο «King Power Stadium», αλλά «υποκλίθηκε» στην κλάση του Τζέιμι Βάρντι! Ο Άγγλος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Περέιρα από δεξιά και με φοβερή προβολή με το αριστερό στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία της εστίας του Πορτογάλου γκολκίπερ της Γουλβς. Το γκολ αυτό στο 41ο λεπτό έκρινε την αναμέτρηση. Ο Σα είχε τέσσερις επεμβάσεις σε πέντε σουτ στον στόχο και η παρουσία του ήταν αξιοπρεπής στο ντεμπούτο του στην Premier League.

Στο «Στάμφορντ Μπριτζ» η Τσέλσι επικράτησε άνετα της Κρίσταλ Πάλας με 3-0, έχοντας κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ευρώπης κόντρα στη Βιγιαρεάλ (11/8). Οι Μάρκος Αλόνσο, Πούλισικ και Τσάλομπα σημείωσαν τα τρία γκολ και ο νέος τεχνικός της Κρίσταλ Πάλας, Πατρίκ Βιεϊρά, άρχισε με το… αριστερό την παρουσία του στους πάγκους της Premier League.

Η Γουότφορντ επέστρεψε άμεσα στην Premier League και επικράτησε της Άστον Βίλα με 3-2, αρχίζοντας εντυπωσιακά τη σεζόν. Οι «σφήκες», βέβαια, προηγήθηκαν με 3-0 και είδαν τους «χωριάτες» να μειώνουν σε 3-2 στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πήρε η Μπράιτον και μάλιστα με ανατροπή, καθώς επιβλήθηκε της Μπέρνλι με 2-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς με τον Ταρκόβσκι, αλλά μέσα σε ένα πεντάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο η Μπράιτον έκανε το 2-1 με τα γκολ των Μοπέ και ΜακΆλιστερ.

Στο «Γκούντισον Παρκ», η Έβερτον νίκησε τη Σαουθάμπτον με 3-1, ανατρέποντας στο δεύτερο ημίχρονο το εις βάρος της 1-0 από το γκολ του Άρμστρονγκ. Οι Ρισάρλισον, Ντουκουρέ και Κάλβερτ-Λιούιν σκόραραν στο επίσημο ντεμπούτο του Ράφα Μπενίτεθ στην τεχνική ηγεσία των «ζαχαρωτών».

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής της Premier League:

Παρασκευή (13/8):

Μπρέντφορντ – Άρσεναλ 2-0 (22′ Κάνιος, 73′ Νόργκααρντ)

Σάββατο (14/8):

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λιντς 5-1 (31′, 54′, 60′ Φερνάντες, 52′ Γκρίνγουντ, 68′ Φρεντ / 48′ Έιλινγκ)

Μπέρνλι – Μπράιτον 1-2 (2′ Ταρκόβσκι / 73′ Μοπέ, 78′ ΜακΆλιστερ)

Τσέλσι – Κρίσταλ Πάλας 3-0 (27′ Αλόνσο, 40′ Πούλισικ, 58′ Τσάλομπα)

Έβερτον – Σαουθάμπτον 3-1 (47′ Ρισάρλισον, 76′ Ντουκουρέ, 81′ Κάλβερτ-Λιούιν / 22′ Άρμστρονγκ)

Λέστερ – Γουλβς 1-0 (41′ Βάρντι)

Γουότφορντ – Άστον Βίλα 3-2 (10′ Ντένις, 42′ Σαρ, 67′ Τσούτσο / 70′ ΜακΓκίν, 90’+7′ πέν. Ινγκς)

Νόριτς – Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή (15/8):

Νιούκαστλ – Γουέστ Χαμ

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι

https://athlosnews.gr/mantsester-gioynaitent-lints-5-1-tromaxe-kosmo-me-pogkmpa-dimioyrgo-kai-fernantes-ektelesti/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς