24.2 C
Athens

ΠΑΟΚ – Μποέμιαν 2-0: Με την ψυχή στο στόμα τον… Αλμωπό Ιρλανδίας!

Κόντρα σε μια ομάδα με ρόστερ ισάξιο του... Αλμωπού Αριδαίας (1,41 εκ. ευρώ), ο ΠΑΟΚ πήρε αγχωτική πρόκριση και θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερος στα πλέι οφ αν θέλει να παραμείνει στο Conference League και το φθινόπωρο

Ο ΠΑΟΚ νίκησε την ερασιτεχνική και αδύναμη Μποέμιαν με 2-0 στην Τούμπα στον επαναληπτικό του γ’ προκριματικού γύρου του Conference League και ανέτρεψε την ήττα του πρώτου αγώνα στην Ιρλανδία (3/8, 2-1), εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα play-off της νεοσύστατης διοργάνωσης με συνολικό σκορ 3-2.

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν απλά το χρέος τους και γλίτωσαν ένα απίθανο ευρωπαϊκό κάζο. Η Μποέμιαν θα είχε το 29ο ακριβότερο ρόστερ ανάμεσα σε 32 ομάδες, αν έπαιζε στη Super League 2! Η ιρλανδική ομάδα θα είχε μεγαλύτερο μπάτζετ μόνο από την Καβάλα, την Κηφισιά και τον Ηρόδοτο, που έχει όλους και όλους 18 παίκτες! Οπότε, δεν είναι βραδιά για πανηγυρισμούς, αλλά για ανακούφιση στο στρατόπεδο των Ασπρόμαυρων…

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ επέστρεψαν στο γήπεδο της Τούμπας και είδαν ξανά την ομάδα τους από κοντά ύστερα από περίπου ενάμισι χρόνο να ξεπερνάει το χαμηλό εμπόδιο ενός αδύναμου αντιπάλου. Τα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με τον Μπίσεσβαρ να είναι ο πρωταγωνιστής, έχοντας μία ασίστ στον Σβαμπ (4′) και ένα γκολ στο 28′. Οι Ιρλανδοί έχασαν τεράστια ευκαιρία να στείλουν το ματς σε ημίωρη παράτση, καθώς στο 90’+4′ ο Γουόρντ αστόχησε σε κενή εστία!

Μπίσεσβαρ

Ο αγώνας

Ο Σβαμπ έκανε νωρίς το 1-0 για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, σημειώνοντας γκολ από τα αποδυτήρια. Ο Μπίσεσβαρ σέντραρε από αριστερά με το δεξί έπειτα από την απομάκρυνση της αντίπαλης άμυνας σε κόρνερ του Ζίβκοβιτς από αριστερά και ο Αυστριακός μέσος με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι σημείωσε το 1-0 κόντρα στην Μποέμιαν, μόλις στο 4ο λεπτό.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και πέτυχε το ζητούμενο, που ήταν ένα γρήγορο γκολ. Ωστόσο, η Μποέμιαν βγήκε στην επίθεση και είχε δύο πολύ καλές στιγμές μέσα σε διάστημα τριών λεπτών. Αρχικά, ο Πασχαλάκης στο 15′ είπε «όχι» στην «τυφλή» απομάκρυνση της μπάλας από τον Μιχαηλίδη, που λίγο έλειψε να τη στείλει στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 18′ ήταν η σειρά του Κόουτ με διαγώνιο σουτ εντός μεγάλης περιοχής να απειλήσει ξανά τον ΠΑΟΚ με ισοφάριση, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Με την επιστροφή στο γήπεδο από το διάλειμμα για να δροσιστούν οι παίκτες των ομάδων, οι Ασπρόμαυροι βρήκαν και το δεύτερο γκολ. Η κάθετη πάσα του Καντουρί στον κενό χώρο, έκοψε την ιρλανδική άμυνα στα δύο και έβγαλε τον Μπίσεσβαρ σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Τάλμποτ και ο Ολλανδός με ψύχραιμο δεξί πλασέ έκανε το 2-0 στο 28′. Ο ΠΑΟΚ είχε πια σκορ πρόκρισης.

Ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε έντονα για γκολ στο 34′, όταν ο Ελ Καντουρί σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και έσκασε στο χορτάρι, με τους Θεσσαλονικείς να φωνάζουν ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ είχε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία, με τον Ελ Καντουρί να αστοχεί εξ επαφής από το ύψος του πέναλτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο θα περίμενε κανείς να δει τον ΠΑΟΚ να επιδιώκει ένα τρίτο γκολ, αλλά οι ερασιτέχνες παίκτες της Μποέμιαν δεν το έβαλαν κάτω και κυνήγησαν τις πιθανότητές τους. Είχαν επικίνδυνες «κατεβασιές» προς τη μεγάλη περιοχή του Πασχαλάκη και θα μπορούσαν να σκοράρουν ένα γκολ.

Ο Μπίσεσβαρ αστόχησε μέσα από την περιοχή στο 53′, ενώ ο Πασχαλάκης αντέδρασε σωστά στο σουτ του Ντεβόι (56′). Στη συνέχεια, στο 61′, ο Κέλι αστόχησε με το κεφάλι από πολύ κοντά για την Μποέμιαν!

Στο 64′ ήταν η σειρά του Βιεϊρίνια να απειλήσει με σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, χωρίς να βρει στόχο, καθώς η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 77′ δεν μέτρησε γκολ του Βαρέλα με κεφαλιά, καθώς ο στόπερ του ΠΑΟΚ ήταν εμφανώς εκτεθειμένος και σε θέση οφσάιντ…

Στο 87′ ο Σφιντέρσκι καθυστέρησε να σουτάρει και έχασε μοναδική ευκαιρία για να… καθαρίσει την πρόκριση, λίγα λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι περίπου 12.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ τα… είδαν όλα, όταν ο Γουόρντ σούταρε προ κενής εστίας, από τα δεξιά της μικρής περιοχής, στέλνοντας την μπάλα πολλά μέτρα εκτός από την εστία του Πασχαλάκη. Οι γηπεδούχοι πήραν μία αγχωτική πρόκριση, αλλά θα πρέπει να βελτιωθούν πολύ αν θέλουν να παίξουν σε ευρωπαϊκό όμιλο κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα.

ΠΑΟΚ – ΜΠΟΕΜΙΑΝ 2-0

Γήπεδο: Τούμπας

ΓΚΟΛ: 4′ Σβαμπ, 28′ Μπίσεσβαρ

Διαιτητής: Τζούλιαν Βάινμπεργκερ (Αυστρία)
Βοηθοί: Αντρέας Χάιντενραϊχ (Αυστρία), Μαξιμίλιαν Κόλμπιτσχ (Αυστρία)
Τέταρτος διαιτητής: Αλεξάντερ Χάρκαμ (Αυστρία)

Κίτρινες κάρτες: 75′ Ελ Καντουρί, 87′ Μουργκ, 90’+6′ Εσίτι / 90’+2′ Μπάκλεϊ, 90’+4′ Κόρνγουολ

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (85′ Τέιλορ), Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σβαμπ, Κούρτιτς (73′ Εσίτι), Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (73′ Σφιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (85′ Μουργκ), Ελ Καντουρί.

Μποέμιαν (Λονγκ): Tάλμποτ, Μπρέσλιν, Φίνερτι, Κόρνγουολ, Λάιονς (86′ Φίλι), Μπάκλεϊ, Μπαρτ, Τίρνι (77′ Λέβινγκστον), Ντεβόι (85′ Μέιλον), Κόουτ (62′ Γουόρντ), Κέλι.

Τα highlights του αγώνα:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς