19.8 C
Athens

Rogers Cup: Δώρο γενεθλίων και πρόκριση στην οκτάδα για Τσιτσιπά!

Την Πέμπτη (12/8), ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει γενέθλια, καθώς κλείνει τα 23 του χρόνια, και τα γιόρτασε με πρόκριση στη φάση των «8» του Rogers Cup!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας νίκησε εύκολα τον Ρώσο Κάρεν Χατσάνοφ με 2-0 σετ (6-3, 6-2) και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο κεντρικό κορτ, του τουρνουά στο Τορόντο, ο 23χρονος πρωταθλητής ήταν εμφανώς ανώτερος και πήρε τη νίκη κόντρα στον αργυρό Ολυμπιονίκη του Τόκιο και Νο 28 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις, φτάνοντας τις 4 νίκες στους μεταξύ τους αγώνες.

Ο Έλληνας τενίστας ξεκίνησε τον αγώνα, σερβίροντας πρώτος με «love γκέιμ» (χωρίς να χάσει πόντο). Στο τέταρτο γκέιμ έκανε break, φτάνοντας στο 3-1, ενώ πήρε και το επόμενο γκέιμ, ανεβάζοντας το σκορ στο 4-1. Οι δύο αθλητές «κράτησαν» τα σερβίς τους στη συνέχεια, με τον Στέφανο να «κλείνει» το σετ με 6-3, «γυρίζοντας» το break point του Ρώσου και έχοντας 15/17 κερδισμένους πόντους από το πρώτο σερβίς του (88,2%).

Ο Τσιτσιπάς μπήκε δυνατά και στο δεύτερο σετ, κάνοντας break στο σερβίς του Χατσάνοφ. Μετέπειτα, «κράτησε» το δικό του σερβίς, φτάνοντας στο 2-0, το 3-1 και το 4-2. Στη συνέχεια, πέτυχε δεύτερο break στο 7ο γκέιμ (5-2) και τελείωσε τον αγώνα, σερβίροντας ο ίδιος για το 6-2, με άσο στον τελευταίο πόντο!

Στην προημιτελική φάση του Rogers Cup, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε κερδίσει τον Σέρβο Ντούσαν Λάιοβιτς με 2-0 σετ (6-4, 6-3).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς