22.6 C
Athens

Summer League: Εντυπωσιακό ντεμπούτο Καλαϊτζάκη με τους Μπακς

Κυνήγησε το όνειρό του, το πέτυχε και τώρα μένει να το ζήσει. Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, παρά το νεαρό της ηλικίας του, επιδεικνύει τεράστια ωριμότητα και «κλέβει» τις εντυπώσεις σε κάθε ευκαιρία που του παρουσιάζεται στο νέο του ταξίδι στο NBA.

O Έλληνας περιφερειακός, που δεν πήρε ποτέ την ευκαιρία που άξιζε από τον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στις πρώτες του εμφανίσεις με τη φανέλα των πρωταθλητών Μιλγουόκι Μπακς στο Summer League του NBA και στο χθεσινό του ντεμπούτο απέναντι στους Νετς απέδειξε ότι πήγε για να μείνει.

Με πολύ θετικά στοιχεία σε άμυνα και επίθεση, ο Καλαϊτζάκης έδειξε στον προπονητή του ότι μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί και ως σμολ φόργουορντ, καθώς το αθλητικό του θράσος ταιριάζει… γάντι με την απαιτητική σκηνή του NBA.

Ο Έλληνας άσος τελείωσε τον αγώνα με 12 πόντους (3/4 δίποντα, 6/7 βολές) και τρεις ασίστ, αφήνοντας πλήρως ικανοποιημένο τον καλό του φίλο, Θανάση Αντετοκούνμπο, που παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση.

Λίγο πριν το τέλος του ματς ο Καλαϊτζάκης στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε στον γοφό, ωστόσο είναι κάτι που δεν εκπνέει έντονη ανησυχία. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τη χθεσινή μέρα θα τη θυμάται για καιρό, καθώς υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Μπακς, διάρκειας 3 ετών, λίγες ώρες πριν το ντεμπούτο του με τα πράσινα.

Για την ιστορία οι Μπακς ηττήθηκαν με 91-97 στα 4 δεκάλεπτα της πρώτης φάσης του Summer League.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-24, 43-48, 71-73, 91-97

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς