12 C
Athens

Από ελεύθερο κανάλι ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας!

Η ΓΓ Ενημέρωσης έστειλε τη λίστα με τα αθλητικά γεγονότα που υποχρεωτικά θα μεταδίδονται από κανάλια ελεύθερης λήψης

Από ελεύθερο κανάλι θα πρέπει να μεταδίδεται από τη νέα περίοδο ο τελικός κυπέλλου Ελλάδας. Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, έστειλε στην Κομισιόν τη λίστα με τα σπουδαία αθλητικά γεγονότα, τα οποία θα πρέπει να μεταδίδονται σε τηλεοπτικό σταθμό ελεύθερης λήψης.

Έπειτα από μήνες δημόσιας διαβούλευσης για την κατάρτιση του καταλόγου με τα μείζονα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα, καταρτίστηκε η λίστα με βάση την Ευρωπαϊκή νομοθεσία με όσα πρέπει να μεταδίδονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από κανάλια ελεύθερης λήψης (όχι συνδρομητικά), ώστε να εξασφαλίζεται η δωρεάν τηλεοπτική πρόσβαση της κοινωνίας σε αυτά.

Στόχος είναι να διασφαλιστεί πως θα μπορεί να τα παρακολουθήσει ελεύθερα και χωρίς επιπλέον κόστος το 80% τουλάχιστον του ελληνικού πληθυσμού.

Η «λίστα Κρέτσου» που στάλθηκε στην Κομισιόν περιλαμβάνει τα ακόλουθα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα, προκειμένου να μεταδίδονται σε ζωντανή μετάδοση από ανοιχτά κανάλια:

1) όλα τα παιχνίδια του Μουντιάλ

2) ολόκληρη τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων,

3) τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου και σε ζωντανή μετάδοση όλα τα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδος στη διοργάνωση (UEFA European Football Championship)

4) τον τελικό του Champions League

5) τον τελικό του UEFA Europa League

6) τον τελικό ποδοσφαίρου του Κυπέλλου Ελλάδος

7) το παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου

8) το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού Στίβου

9) το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου

10) το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού Στίβου

11) ο τελικός του Παγκόσμιου πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης και όλες οι συμμετοχές της Εθνικής Ελλάδος σε αυτό

12) ο τελικός του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης και όλες οι συμμετοχές της Εθνικής Ελλάδος σε αυτό

13) ο τελικός της Euroleague

14) ο τελικός Κυπέλου Καλαθοσφαίρισης.

 

Επίσης, στον κατάλογο προβλέπεται σε ζωντανή ή μαγνητοσκοπημένη μετάδοση οι Χειμερινοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, καθώς και η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, το Ράλι Ακρόπολης και ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς