24.6 C
Athens

Ανάσα για το ελληνικό μπάσκετ: «Κόπηκε» λόγω ηλικίας ο Αναστόπουλος, μαζί του και οι Σχινάς, Ψαριανός!

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Αττικής (ΣΕΔΚΑ) ενημέρωσε τους Παναγιώτη Αναστόπουλο, Χρυσόστομο Σχινά και Αλέξανδρο Ψαριανό ότι δεν έχουν δικαίωμα να διευθύνουν αγώνες στο Πρωτάθλημα της νέας σεζόν, καθώς έχουν ξεπεράσει το όριο ηλικίας των 50 ετών.

Το ελληνικό μπάσκετ μπορεί σιγά-σιγά να αρχίσει να… ανασαίνει ξανά. Ο ΣΕΔΚΑ προχώρησε σε τρία «κοψίματα» στη διαιτησία λόγω ηλικιακού ορίου ενόψει της σεζόν 2021/22.

Οι Παναγιώτης Αναστόπουλος, Χρυσόστομος Σχινάς και Αλέξανδρος Ψαριανός δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής τη νέα σεζόν, καθώς έχουν ξεπεράσει το όριο ηλικίας των διαιτητών, που είναι τα 50 έτη.

Και οι τρεις συμμετείχαν κανονικά τη σεζόν 2020/21, κατ’ εξαίρεση, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, από τη στιγμή που έχουν ξεπεράσει το ηλικιακό όριο. Οι τρεις διαιτητές κατέθεσαν αίτημα εξαίρεσης και για την αγωνιστική περίοδο 2021/22, αλλά απορρίφθηκε από το αρμόδιο όργανο των διαιτητών, που ενημέρωσε μέσω επιστολής. Μόνο αν αλλάξει ξαφνικά ο κανονισμός μπορούν να διαφοροποιηθούν τα δεδομένα και η υπάρχουσα προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ δεν αποκλείεται να κάνει ένα ακόμα σκάνδαλο…

Ιδού η επιστολή του ΣΕΔΚΑ:

Διαιτησία

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς