18.4 C
Athens

Βλάχος για Ολυμπιακό και Εθνική: «Σαν να έχεις δύο παιδιά και πρέπει να αφήσεις το ένα πίσω…»

Ο Θοδωρής Βλάχος επέστρεψε ως ασημένιος Ολυμπιονίκης και απόλυτα επιτυχημένος από το Τόκιο, οδηγώντας την Εθνική πόλο στην πιο ένδοξη στιγμή της ιστορίας της.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, ωστόσο, αναγκάζεται να αφήσει σύντομα πίσω του την χαρά αυτής της μεγάλης επιτυχίας και να αποφασίσει ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Εθνική, μετά την σχετική πρόταση της ΚΟΕ να αναλάβει την ομάδα μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, με απαραίτητη προϋπόθεση την αποδέσμευση του συμβολαίου του με τους Πειραιώτες.

Ο Θοδωρής Βλάχος, αφού ξεκαθάρισε ότι αποτελεί τιμή του να προπονεί την μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης (Ολυμπιακό) και την καλύτερη του κόσμου (Εθνική Ελλάδας) στο πόλο, τόνισε πως ένα τέτοιο δίλημμα τον φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση, παρομοιάζοντας τη συγκεκριμένη κατάσταση με έναν πατέρα που αναγκάζεται να αφήσει το ένα παιδί του πίσω από την πόρτα για να συνεχίσει μόνο με το δεύτερο.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

«Μιλήσαμε σε πολύ καλό κλίμα με Γιαννόπουλο και Αφρουδάκη στο Τόκιο. Το συμβόλαιό μου λήγει τον Σεπτέμβριο. Είμαι ο μόνος προπονητής στον κόσμο που ανανεώνει κάθε χρόνο το συμβόλαιό του. Μου έκαναν μια πρόταση. Για να είμαι ειλικρινής, εγώ είμαι προπονητής μέχρι τώρα στις δύο κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Ο Ολυμπιακός κορυφαία στην Ευρώπη και η Ελλάδα στον κόσμο» είπε αρχικά ο Βλάχος και πρόσθεσε:

«Το δίλλημα αυτό που μου έχει μπει πρέπει να το δεχτώ και δεν θα ήθελα να μπω καθόλου σε αυτή τη διαδικασία, αλλά από την στιγμή που μπαίνω είναι πολύ δύσκολη η απόφαση. Δεν είναι θέμα ούτε χρημάτων, ούτε συμβολαίων.

Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι αυτό δεν το έκανα για τα χρήματα (κοουτσάρισμα της εθνικής ομάδας). Είναι σαν να σου λένε ότι έχεις δύο παιδιά και άφησε το ένα πίσω από την πόρτα. Είναι δύσκολη η απόφασή μου και δεν ξέρω τι θα κάνω. Είναι κάτι που δεν με αφήνει να χαρώ πάρα πολύ την μεγάλη διάκριση. Ότι και να αποφασίσω, όποια ομάδα και να αφήσω, το θα κάνω με μαυρισμένη ψυχή. Είναι κάτι που δεν το ήθελα. Έτσι όπως φτάσαμε, είναι δύσκολο να αφήσεις ένα από τα δύο παιδιά σου».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aquafeed24.com (@aquafeed24)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς