18.7 C
Athens

Ο Βράνιες έφυγε, ας έρθει ο επόμενος

Ο Κώστας Κοσικίδης blogάρει καταπιάνοντας την φυγή του Όγκνιεν Βράνιες, αλλά πάνω απ’ όλα σχολιάζοντας τον επόμενο που θα έρθει για να καλύψει το κενό του

Μετά από ένα σήριαλ αρκετών εβδομάδων (τριών για την ακρίβεια) η ΑΕΚ ήρθε σε συμφωνία και έδωσε τα χέρια με την Άντερλεχτ για την πώληση του Όγκνιεν Βράνιες.

Η τιμή κλείδωσε κοντά στα 3,5 εκατ. ευρώ και ο παίκτης υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο (περίεργο για έναν ποδοσφαιριστή που δύσκολα κλείνει στην μέχρι τώρα καριέρα του δυο χρονιά σε ομάδα) δεχόμενος να μειώσει λίγο τις απαιτήσεις του απ’ την αρχική προσφορά των Βέλγων, ώστε να ανέβαινε το ποσό της πώληση προς τους «κιτρινόμαυρους».

Ο Βράνιες πλέον αποτελεί παρελθόν απ’ την Ένωση και θα πρέπει οι άνθρωποι της ομάδας να προχωρήσουν στην επόμενη μέρα χωρίς τον Βόσνιο αμυντικό στο ρόστερ της.

Μια κίνηση που σίγουρα βρήκε κάποιους αρνητικούς στον οργανισμό ΑΕΚ, αλλά φαίνεται πως οι περισσότεροι έδιναν και την δική τους θετική εισήγηση για την πώληση του Βράνιες. Ο άλλοτε αμυντικός της Ένωσης έδωσε τα πάντα για την ομάδα ξεχωρίζοντας σε πολλά παιχνίδια της ΑΕΚ και δείχνοντας ότι αποτελεί έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή, αλλά με ένα μεγάλο… ελάττωμα.

Ο προβληματικός και αψυχολόγητος χαρακτήρας του είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τον ποδοσφαιριστή Βράνιες, που πιθανότατα να έφταιγε και στην μέχρι τώρα καριέρα του και να μην είχε μια ανάλογη εξέλιξη.

Απ’ εδώ και πέρα όμως η Ένωση καλείται να ενισχυθεί σε ακόμα μια θέση στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να ταιριάξουν στο σύνολο της αμυντικής λειτουργίας.

Έναν Βράνιες για …αντί-Βράνιες

Αναμφίβολα ο Βόσνιος αμυντικός εκτός από καλός ποδοσφαιριστής με πολύ καλά χαρακτηριστικά και στοιχεία που χρειάζεται ο αμυντικός στο σύγχρονο ποδόσφαιρο (ταχύτητα, δύναμη και άλμα), είχε ακόμα ένα θετικό προσόν για τον ίδιο, καθώς ταίριαξε γάντι με τον Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι.

Ο ιδανικότερος αντι-Βράνιες θα ήταν σίγουρα ένας …Βράνιες για την ΑΕΚ, δηλαδή να είναι ένας ταχύς αμυντικός, με δύναμη και άλμα, αλλά να μην φοβάται να βάλει τα πόδια του στη φωτιά.

Έναν καμικάζι αμυντικό όπως ο Βόσνιος, δεν βρίσκεις εύκολα αλλά αν η Ένωση αποφασίσει να διαθέσει για κεντρικό αμυντικό, όχι τα 3,5 εκατ. Ευρώ αλλά τουλάχιστον τα 2,5-3 εκατ. Ευρώ θα μπορέσει να βρει έναν άξιο αντικαταστάτη του Βράνιες, που πιθανόν να μπορέσει και να εξελιχθεί και σε καλύτερο απ’ τον νυν αμυντικό της Άντερλεχτ.

Σίγουρα θέλει ψάξιμο με τους ανθρώπους της Ένωσης να δείχνουν ότι έχουν ξεχωρίσει κάποιες περιπτώσεις αμυντικών και πιθανότατα μέσα στο επόμενο διάστημα να βάλουν μπροστά για την απόκτηση του.

Πάλι θα ξεκινήσει η ονοματολογία να χτυπάει κόκκινο, ενώ ήδη υπήρχαν δημοσιεύματα που ήθελαν τον Νίκο Λυμπερόπουλο να έχει κάνει μια πρώτη επαφή το τελευταίο διάστημα με τον Μολέντο.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός είναι σίγουρα ένας πολύ καλός αμυντικός που θα θωράκιζε την αμυντική λειτουργία της Ένωσης σε περίπτωση απόκτησης του, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα κάλυπτε τα θέλω της Ένωσης όσον αφορά την αντικατάσταση του Όγκνιεν Βράνιες. Πιθανόν να είναι καλύτερος απ’ τον Βόσνιο αμυντικό ο Μολέντο, αλλά σε κάποια σημεία υστερεί και αυτό είναι σίγουρο στην ταχύτητα.

Σε μια δυάδα στην άμυνα Τσιγκρίνσκι-Μολέντο η αμυντική λειτουργία της Ένωσης βαραίνει όσο να ΄ναι και χάνει σε ταχύτητα, αλλά πιθανόν οι άνθρωποι της Ένωσης, να σκέφτονται την περίπτωση του Ούρος Τσόσιτς που θα μπορέσει να καλύψει το κενό στο συγκεκριμένο κομμάτι, μαζί με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, αλλά σίγουρα και οι δυο μαζί δεν μπορούν να καλύψουν τον Όγκνιεν Βράνιες. Γι’ αυτό και προσωπικά πιστεύω ότι θα ήταν προτιμότερο  να κινηθεί για παίκτη που θα είχε χαρακτηριστικά ίδια με τον Βόσνιο, ώστε να έδενε περίφημα και στο πλάϊ του Τσιγκρίνσκι που και φέτος θα είναι ο «μαέστρος» της άμυνας των Κιτρινόμαυρων.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς