26.1 C
Athens

Επίσημο: Στην Εθνική Ελβετίας ο Μουράτ Γιακίν

Ο Μουράτ Γιακίν είναι από τη Δευτέρα (9/8) ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελβετίας, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Ο 47χρονος (15/9/1974) προπονητής, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής φόρεσε 49 φορές τη φανέλα της Εθνικής Ελβετίας, διαδέχεται τον Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στην Μπορντό και είχε οδηγήσει την Ελβετία στα προημιτελικά του EURO 2020.

Ο παλαίμαχος στόπερ, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Βασιλεία, δήλωσε περιχαρής: «Ακόμα και ως παίκτης, η Εθνική ομάδα ήταν υπόθεση καρδιάς για μένα. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μένα που μπορώ να εκπροσωπήσω τη χώρα μας ως προπονητής της Εθνικής ομάδας και είμαι πεπεισμένος ότι θα προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο με αυτήν τη μεγάλη ομάδα και θα γιορτάσουμε περισσότερες επιτυχίες».

Να σημειωθεί πως ο Μουράτ Γιακίν θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο στον πάγκο της Ελβετίας στη φιλική αναμέτρηση της 1ης Σεπτεμβρίου με την Ελλάδα!

Μετέπειτα, η Ελβετία θα δώσει δύο ματς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Το πρώτο με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία, στις 5 Σεπτεμβρίου (Βασιλεία), και το δεύτερο κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ (8 Σεπτεμβρίου).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς