18.9 C
Athens

Μαραθώνιος Ανδρών: Ξανά στο θρόνο του ο Κιπτσόγκε, δεύτερο σερί χρυσό στο Τόκιο

Είναι ανίκητος ακόμα και στα 36 του! 5 χρόνια μετά το Ρίο, ο σπουδαίος Κενυάτης Έλιουντ Κιπτσόγκε παρέμεινε στην κορυφή και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς στον σημερινό (8/08) μαραθώνιο τερμάτισε πρώτος την κούρσα των 42 χιλιομέτρων και των 195 μέτρων ως το Sapporo Odori Park σε χρόνο 2:08:38.

Από το 30ο χιλιόμετρο κι έπειτα, ο Κενυάτης «βασιλιάς» του δρομικού κινήματος άφησε πίσω του κάθε άλλον δρομέα, «σβήνοντας» τα όνειρα των Νακγέγεγιε και Αμπντί για την διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου.

Αυτό ήταν το τέταρτο μετάλλιο για τον Κιπτσόγκε μετά το χρυσό στον Μαραθώνιο του 2016, το αργυρό στα 5.000 μέτρα στους Αγώνες του Πεκίνου το 2008 και το χάλκινο στα 5.000 μέτρα το 2004 στην Αθήνα, βάζοντας το όνομά του για πάντα ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές όλων των εποχών στα δρομικά αγωνίσματα.

H μάχη για μία θέση στο βάθρο ήταν συγκλονιστική μέχρι τέλους! Το ασημένιο μετάλλιο, κατέκτησε ο Ολλανδός Αμπντί Ναγκέγιε (2:09:58) ο οποίος έδινε… κουράγιο στα τελευταία μέτρα της κούρσας στον φίλο και συναθλητή του και Μπασίρ Αμπντί που έτρεξε με τα χρώματα του Βελγίου (2:10:00) για να προσπεράσει τον Λόρενς Τσερόνο από την Κένυα, όπως και έγινε στο φινάλε, με τον Κενυάτη να μένει οριακά εκτός βάθρου!

Από τους συνολικά 106 συμμετέχοντες στη διαδρομή του κλασικού μαραθωνίου, ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι 76, ενώ δεν τερμάτισαν οι 30.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς