14.9 C
Athens

Βραζιλία – Ισπανία 2-1: Ξανά χρυσό μετάλλιο η Σελεσάο με ήρωα τον Μάλκομ στην παράταση!

Όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, έτσι και στο Τόκιο η Βραζιλία πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου - Έφτασε τους 44 τίτλους ο αειθαλής Ντάνι Άλβες που είχε συμμετοχή στο πρώτο γκολ της Σελεσάο

Έχασε το Κόπα Αμέρικα από την Αργεντινή, δεν γινόταν να ηττηθεί σε δεύτερο τελικό μέσα στο ίδιο καλοκαίρι. Η Βραζιλία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και επανέλαβε την επιτυχία του Ρίο, επικρατώντας με 2-1 της Ισπανίας στην παράταση μιας συγκλονιστικής αναμέτρησης στη Γιοκοχάμα.

Η μεγάλη προσωπικότητα σε αυτή την ομάδα ήταν ο 38χρονος Ντάνι Άλβες, ο οποίος είχε συμμετοχή στο πρώτο γκολ και έφτασε συνολικά τους 44 τίτλους σε επίπεδο συλλόγων και εθνικής ομάδας.

Η Βραζιλία ήταν συνολικά καλύτερη και άξιζε το χρυσό. Έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 38ο λεπτό, όταν ο Σιμόν έκανε άστοχη έξοδο και γκρέμισε τον Κούνια, με τον Ριτσάρλισον να μην ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι.

 

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Τζαρντίνε πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Κούνια στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ντάνι Άλβες έσωσε την κατοχή και έκανε το γύρισμα στο σημείο του πέναλτι, ο Κούνια εξέθεσε την άμυνα των Ισπανών και με ωραίο σουτ έγραψε το 1-0.

 

Η εικόνα της Ισπανίας βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος χάρη στις αλλαγές που έκανε ο Ντε Λα Φουέντε. Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο δεύτερο μέρος ανήκε στους Βραζιλιάνους όμως, καθώς ο Ριτσάρλισον σημάδεψε το δοκάρι και έχασε την ευκαιρία να γράψει το 2-0.

Οι Ίβηρες αντέδρασαν και στο 61′ ο Ογιαρθάμπαλ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας από τη σέντρα του Σολέρ από τα δεξιά και ισοφάρισε. Μάλιστα, στα επόμενα λεπτά, οι δύο Χιλ (Όσκαρ και Μπράιαν) σημάδεψαν δις το οριζόντιο δοκάρι του Σάντος!

 

Με την αναμέτρηση να οδηγείται στην παράταση, ο Τζαρντίνε έριξε στο ματς τον Μάλκομ κι αυτή η αλλαγή έμελλε να είναι και η καθοριστική. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός μετά τη βαθιά μπαλιά του Άντονι στο 108′, πήρε… σβάρνα τον Βαγιέχο που έχασε την προσωπική μονομαχία και ο παίκτης της Ζενίτ με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

 

Η Ισπανία έμεινε για ακόμα μια φορά σε Ολυμπιάδα χωρίς χρυσό, με το μοναδικό της να καταγράφεται το 1992 στη Βαρκελώνη, ενώ με αυτό που κατέκτησε στο Τόκιο έφτασε τα τρία ασημένια.

Βραζιλία (Τζαρντίνε): Σάντος, Άλβες, Νίνο, Κάρλος, Αράνα, Λουίζ, Γκιμαράες, Άντονι (112′ Μενίνο), Κούνια (91′ Μάλκομ), Κλαουντίνιο, Ριτσάρλισον (114′ Παουλίνιο)

Ισπανία (Ντε Λα Φουέντε): Σιμόν, Όσκαρ Χιλ (91′ Βαγιέχο), Έρικ Γκαρσία, Πάου Τόρες, Κουκουρέγια (91′ Μιράντα), Μερίνο (46′ Σολέρ), Θουμπιμέντι (112′ Μονκαγιόλα), Πέδρι, Ασένσιο (46′ Μπράιαν Χιλ), Ογιαρθάμπαλ (104′ Μιρ), Όλμο

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς