24.3 C
Athens

Σλοβενία – Αυστραλία 93-107: Πρώτο μετάλλιο σε Ολυμπιάδα με 42 πόντους του ασταμάτητου Πάτι Μιλς!

Η εντυπωσιακή πορεία της Αυστραλίας στην Ολυμπιάδα του Τόκιο είχε ευτυχή κατάληξη. Με τον Πάτι Μιλς να… οργιάζει στον μικρό τελικό απέναντι στους Σλοβένους, οι Αυστραλοί πανηγύρισαν τεράστια νίκη με 107-93 και καπάρωσαν το χάλκινο μετάλλιο!

 

Μάλιστα, πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο που κατακτά στο μπάσκετ η εθνική ομάδα της Αυστραλίας καθώς έπαιξε στο παρελθόν σε άλλους τέσσερις μικρούς τελικούς και τερμάτιζε τέταρτη.

Με τέτοια συγκλονιστική εμφάνιση του Πάτι Μιλς, πώς να χαθεί το μετάλλιο; Ο άσος των Αυστραλών έκανε συγκλονιστική εμφάνιση με 42 πόντους και 9 ασίστ αγγίζοντας και το double double, με τους Ίνγκλς (16π.), Λαντέιλ (14π.) και Έξουμ (12π.) να δίνουν πολύ σημαντικές βοήθειες για να έρθει η τεράστια νίκη με «κατοστάρα».

Για τους – απογοητευμένους – Σλοβένους ο Ντόντσιτς είχε μεν 22 πόντους, αλλά και 8 λάθη – μοίρασε και 7 ασίστ – σε μια πολύ μέτρια εμφάνιση, ίσως και επηρεασμένος από τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε το παιχνίδι με τους Γάλλους. Ο Κλεμάν Πρέπελιτς ήταν δεύτερος κορυφαίος σκόρερ των Σλοβένων με 18 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 45-53, 67-78, 93-107

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς