17.4 C
Athens

Το «έργο» θα παιχτεί με τους βοηθούς, όχι με τους διαιτητές

Ο Περέιρα πρώτα έκανε… προσλήψεις διαιτητών και μετά τους πέρασε από συνέντευξη στο Καρπενήσι, αλλά το «έργο» θα το παίξουν οι βοηθοί φέτος

Τώρα μιλάει η θεία POLLY των PEAKY BLINDERS.  Στο σεμινάριο διαιτησίας, καθώς και τα τεστ που γίνονται στους διαιτητές στο Καρπενήσι, ο Μέλο Περέιρα, ο αρχιδιαιτητής, είπε προς τους διαιτητές να μην ασχολούνται με το τι γράφεται ή λέγεται στα ΜΜΕ. Απόλυτα έγκυρο το ρεπορτάζ του Ανδρέα Σερεβέτα.

Κι ακόμα, ο Μέλο Περέιρα ως επικεφαλής της ΚΕΔ, έκανε και προσωπικές συνεντεύξεις. Δεν είναι κακό. Στις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρα, γίνονται προσωπικές συνεντεύξεις των διαιτητών, για να γνωρίζει ο αρχιδιαιτητής και τον χαρακτήρα των διαιτητών.

Ωστόσο, στην Ευρώπη, πρώτα περνούν από συνεντεύξεις οι υποψήφιοι διαιτητές της «μεγάλη κατηγορίας» και μετά… προσλαμβάνονται. Ο Περέιρα, ωστόσο, έκανε ακριβώς το αντίθετο. Πρώτα τους επέλεξε και μετά τους έκανε τη συνέντευξη. Γιατί;

Δεν έχει γιατί. Γιατί… έτσι. Σάμπως ξέρει γιατί τους επέλεξε; Που τους είδε και του άρεσαν; Έχει ολοκληρωμένη εικόνα για τους νεοφερμένους; Όχι, βέβαια. Κατόπιν… εισηγήσεων έγιναν οι προσλήψεις. Του Σταύρου, βεβαίως – βεβαίως, που εκτελεί και χρέη… οδηγού.

Πάμε παρακάτω: Είναι αλήθεια ότι ο Μέλο Περέιρα ζήτησε από την ΕΡΤ να μην υπάρχει Περικλής Βασιλάκης του χρόνου στην «Αθλητική Κυριακή»; Προσωπικά, εγώ η θεία POLLY των PEAKY BLINDERS δεν το πιστεύω. Τέτοια λέγονται, ωστόσο, στο Ραδιομέγαρο.

Κι άλλα, ωστόσο, λέγονται στην ΕΡΤ. Ότι αρνήθηκαν στον Περέιρα το «κόψιμο» του Περικλέα. Γιατί; Διότι, λένε, αυτή η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα! Σαν τι να… έκρυβε, δηλαδή;

Βέβαια, η κυβέρνηση, πολύ θα ήθελε ο κόσμος ν’ ασχολείται με τον Περικλέα, παρά με τα προβλήματά του. Να γίνεται «πόλεμος» στa social media για το ποδόσφαιρο, παρά για το Μακεδονικό, ας πούμε. Η, τους νεκρούς στο Μάτι. Κι έτσι, ο Περικλέας παραμένει στη θέση του. Για να έχουν οι Έλληνες με κάτι… σοβαρό ν’ ασχολούνται.

Παρακάτω: Ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής έκανε συνεντεύξεις με τους διαιτητές. Με τους βοηθούς; Αυτοί δεν έχουν ψυχή; Διότι το «έργο» με τους βοηθούς θα παιχτεί την προσεχή σεζόν. Όχι με τους διαιτητές.

Φέτος έφτιαξαν τα πράγματα στη διαιτησία, ο Ιβάν δεν την ξαναπατάει από τους διαιτητές. Στο ματς περσινό ματς με την ΑΕΚ, ωστόσο, από τον… βοηθό τη βρήκε, όχι από τον Κομίνη. Από τον Ποντίκη.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς