23.3 C
Athens

Επί Κοντώ: Το πάλεψε μέχρι τέλους η Στεφανίδη, 4η θέση στο Τόκιο!

Η Κατερίνα Στεφανίδη έδωσε ο, τι είχε στο Τόκιο, αλλά δεν κατάφερε να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, κατακτώντας την τιμητική 4η θέση στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες - Όγδοη η Νικόλ Κυριακοπούλου

Η Κατερίνα Στεφανίδη πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ωστόσο δεν μπόρεσε να υπερβεί τα 4.90μ. με αποτέλεσμα να μείνει εκτός βάθρου, κατακτώντας την άκρως τιμητική 4η θέση. Από την άλλη η Νικόλ Κυριακοπούλου απέτυχε στις 3 προσπάθειές της στα 4.70μ. και κατέληξε στην 8η θέση.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε σχετικά «νωθρά» τις προσπάθειες της στον τελικό με δύο αποτυχημένες στα 4.50μ., αλλά κατόρθωσε να βρει τον καλό της εαυτό στο τελευταία άλμα εξασφαλίζοντας τη συνέχεια της προς την «μάχη» για ένα μετάλλιο.

Στα 4.70 η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης ανέδειξε τα ψυχικά της αποθέματα, έκανε ένα τρίτο επιτυχημένο άλμα-ελπίδας ενόψει των επόμενων προσπάθειών της, που την βοήθησε να ξεπεράσει και τα 4.80 στη συνέχεια. Ωστόσο τα άλματα στα 4.85μ. (σε δύο προσπάθειες) και τα 4.90 έμειναν ως αξεπέραστα εμπόδια για την Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία μπορεί να μην πέτυχε τον στόχο της παρουσίας στο βάθρο, αλλά αποχωρεί με ψηλά το κεφάλι από μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου πήρε την όγδοη θέση, μαζί με ακόμη τέσσερις αθλήτριες, αφού πέρασαν όλες τα 4.50μ. Η 35χρονη άλτρια, 3η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου το 2015, αρχικά πέρασε με την 2η τα 4.50μ, αλλά δεν κατάφερε να υπερβεί τα 4.70μ.

Χρυσή Ολυμπιονίκης η απίστευτη Αμερικανίδα Κέιτι Ναζότ που πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4,90μ, «κλέβοντας» το χρυσό από τη Ρωσίδα Σιντόροβα. Η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσο έκανε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4,90μ. και πήρε το χάλκινο μετάλλιο.
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς